De Graafschap is een beetje boos

De Graafschap is een beetje boos

  • Bron:
  • Vrijdag 17 Juni 14:34
  • Menno
  • Bekeken: 18054
  • 13 Reacties

De vlag kan uit! FC Twente heeft gewonnen en blijft ook aankomend jaar te bewonderen in de Eredivisie. Dit valt niet in goede aarde in Doetinchem, want door dit leidende besluit zal degradatie bij De Graafschap gehandhaaft blijven. 

"Dit kan niet waar zijn", aldus directeur marketing Martine Zuil van De Graafschap tegenover De Telegraaf. "Met deze uitspraak zegt de beroepscommissie van de KNVB dat haar eigen licentiecommissie geen enkele waarde heeft."


De Graafschap ging in de play-offs onderuit tegen Go Ahead Eagles, maar hoopte op een verplichte afdaling van FC Twente. In dat geval hadden de Superboeren in de eredivisie mogen blijven.


De Graafschap kan in beroep gaan tegen het besluit van de beroepscommissie, maar lijkt het zich daarmee alleen maar moeilijker te maken. Vanwege de onzekere situatie kon de leiding de afgelopen niet beginnen aan het bouwen van een nieuwe ploeg.

13 Reacties

13 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.

  • Stylo1972
    Stylo1972
    Stylo1972
    17 June 2016

    vorige reactie geldt ook voor @Alfred Geerts mensen met het verstand van een Josti....nee wacht zelfs nog minder. Zou ik een Josti te kort mee doen.

  • Stylo1972
    Stylo1972
    Stylo1972
    17 June 2016

    @Willem Gemmink :: denk eerst eens even na voor je zulkse uitspraken doet. Er waren (nadruk op waren) mensen die het bij Twente niet zou nauw namen met de regels. Deze mensen zijn per direct uit het bestuur geflikkerd. Twente kreeg van de KNVB (na al vele strafpunten te hebben gehad) nog een kans om alles op orde te krijgen. Dit is Twente gelukt maar de KNVB wilde hoe dan ook Twente uit de ERE divisie gooien en licentie ontnemen. Twente heeft het er niet bij laten zitten en zoals bekend gewonnen. De mensen die nu in het bestuur zitten kunnen niet gestraft worden voor dat die anderen hebben gedaan. Het zou wat zijn, jouw voorganger bij je nieuwe baan heeft iets geflikt en ze gaan jou daar voor straffen. Nogmaals...oud bestuur moet worden gestraft en niet de mensen die wel goede bedoelingen hebben met de club en alles op orde hebben gebracht zoals de KNVB het heeft voorgesteld.. Maar schijnbaar begrijp jij dat niet, vandaar die achterlijke reactie van jou.

  • Stylo1972
    Stylo1972
    Stylo1972
    17 June 2016

    Twente is in het gelijk gesteld en dan heeft het voor de Graafschap helemaal geen zin om een Rechtszaak te beginnen. Door deze uitspraak van de commissie gelden gewoon de promotie en degradatie regels. de Graafschap is dus gewoon volgens het reglement gedegradeerd. Jammer maar helaas!

  • Bianca Schigt-Wijnhoven

    Beetje misplaatst... Nadat Twente maanden heeft gezeurd om medelijden en steun, kunnen ze zich nu geen seconde inleven in het gevoel van een andere club.. Het probleem van de Graafschap is niet het gelijk/ongelijk van Twente.. Maar het gezeik van de KNVB waardoor niet alleen Twente niet heeft kunnen beginnen aan voorbereidingen maar de Graafschap dit ook niet heeft kunnen doen.. Ik ben oprecht blij voor alle supporters die hun droom nu niet op hoeven te geven.. Maar het is wel jammer dat er dan gelijk weer zo gereageerd moet worden op een andere club die nu benadeeld word.. En dan bedoel ik dus niet het degraderen, want dat waren we al..

  • Willem Gemmink
    Willem Gemmink
    Willem Gemmink
    17 June 2016

    Dus als je rommelt met geld en corrupt bent belonen ze je. Graafschap heeft al jaren zijn boekhouding op orde. KNVB is een hele grote aanfluiting.

  • Alfred Geerts
    Alfred Geerts
    Alfred Geerts
    17 June 2016

    Vies vuil smerige corrupte criminele bende zowel KNVB als Twente!!! Misdaad loont walgelijk๐Ÿ˜ก Knap hoor vipjes je naam lenen voor een advertentie m.a.w. zij geven ook goedkeuring voor louche praktijken gewoon smerig!!!!!!๐Ÿ‘Ž๐Ÿผ๐Ÿ‘Ž๐Ÿผ๐Ÿ‘Ž๐Ÿผ๐Ÿ‘Ž๐Ÿผ๐Ÿ‘Ž๐Ÿผ๐Ÿ‘Ž๐Ÿผ

  • Jan Nijland
    Jan Nijland
    Jan Nijland
    17 June 2016

    Ze hebben het in de play-offs aan zich zelf te danken verliezen van Gohead Eagles zelfs 2 keer

  • Merlin Willemsen
    Merlin Willemsen
    Merlin Willemsen
    17 June 2016

    Ben er blij mee dat FC Twente in de eredivisie blijft. Maar laat de knjb maar de competitie beginnen met 19 clubs ipv 18.

  • Wim Traas
    Wim Traas
    Wim Traas
    17 June 2016

    Graafschap had het gewoon zelf moeten verdienen, Niet over de rug van twente.

  • Peter Wanschers
    Peter Wanschers
    Peter Wanschers
    17 June 2016

    Lol en SCHATTIG JAH schaapschap mekkert hahahahahahaha

  • Stefanie Agterhuis
    Stefanie Agterhuis
    Stefanie Agterhuis
    17 June 2016

    Hadden ze zelf meer wedstrijden moeten winnen , hadden ze gewoon nog in de eredivisie gezeten

  • Grietje Bakker
    Grietje Bakker
    Grietje Bakker
    17 June 2016

    dan plukken ze maar een roos dan is morgen alles goed

  • Mol Frederika
    Mol Frederika
    Mol Frederika
    17 June 2016

    Tja zonder die ellende van onze club waren ze er ook uit gevlogen