Als beroepscommissie degradatie doorzet vraagt Twente faillissement aan

Als beroepscommissie degradatie doorzet vraagt Twente faillissement aan

 • Bron: TC Tubantia
 • Zaterdag 11 Juni 17:55
 • Martijn
 • Bekeken: 15612
 • 23 Reacties

Mocht de beroepscommissie van de KNVB de degradatie van FC Twente door laten gaan dan is FC Twente genoodzaakt een faillissement aan te vragen. De Tukkers lopen dan namelijk miljoenen euro’s mis.

 

Marcel Wendrich woordvoerder van FC Twente bevestigt tegenover TC Tubantia dat er een faillissementsaanvraag wordt voorbereid. “Het bestuur heeft met een registeraccountant alle scenario’s doorgerekend. Daaruit blijkt in alle variaties dat er een tekort van tientallen miljoenen ontstaat als de club degradeert. Er rest dan niets anders dan zelf het faillissement aan te vragen”, aldus Wendrich.

 

Mede doordat schuldeisers zich al bij FC Twente hebben gemeld staat het water aan de lippen. Onder andere Doyen en Engelse geldschieters willen het geld nu direct terugzien.

 

23 Reacties

23 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.

 • Frans ter Brake
  Frans ter Brake
  Frans ter Brake
  12 June 2016

  Stijn Pijpe Bas Grobben even dat jullie het weten

 • Hans Gooij
  Hans Gooij
  Hans Gooij
  12 June 2016

  En dan hebben de KNVB en al die K.. Clubs die Twente dwars heeft gezeten in kampioenschappen en andere ambities hun zin.

 • Hennie van den Brink
  Hennie van den Brink
  Hennie van den Brink
  12 June 2016

  De schuldige zijn ook oud bestuurders daar is het begonnen mensen denk daar maar eens aan pak die eerst maar eens aan

 • Gert Noordkamp
  Gert Noordkamp
  Gert Noordkamp
  12 June 2016

  Waarom Twente wel ,en A.z met Dirk Scheringa niet het is niet eerlijk

 • Hendri Mulder
  Hendri Mulder
  Hendri Mulder
  11 June 2016

  Misschien wel gefotoshopt ma dat is ook de aanstichter samen met aldo en de rest van de oud bestuurs leden hartstikke bedankt voor het kapot maken van onze club!!!

 • Nathalie ter Laak
  Nathalie ter Laak
  Nathalie ter Laak
  11 June 2016

  Dank je wel Oostveen!!! Dat je een hekel hebt aan Munsterman en co kan ik inkomen.... maar om op deze manier je gelijk proberen te halen is onmeunig laag..... Het adres: Drienerparkweg 9 te H"lo daar moet je zijn!!!!!! Helaas weet ik het adres van Aldo niet!!

 • Roy Zehl
  Roy Zehl
  Roy Zehl
  11 June 2016

  dat is wat ze willen toch een club met goede vooruitzichten in de komende jaren . met veel weer woord te gronde richten . we hebben het met andere clubs zien gebeuren als ze niet in het straatje meer passen van KNVB en de clubs die zei vertegenwoordigen . als dit de mogelijkheid is de enige dan is het de keus voor het bestuur om de goede weg te kiezen . en als men toch een gaatje vind waar men nog een openstaande rekening te goed heeft bij andere club maak er gebruik van zou ik zeggen . veel spelers zijn doorverhuurt aan andere clubs waar men ook een bedrag van ontvangt ofzo die nog vereffend moet worden . de kop er niet bij laten hangen maar geheven hoofd tenstrijde gaan .

 • Sander Evers
  Sander Evers
  Sander Evers
  11 June 2016

  Nee dit mag niet gebeuren ik ben hier heel boos over en ook wel verdrietig dankzij Joop monsterman en saldo van der laan en de KNVB gaat fc Twente waarschijnlijk failliet waarom pakken ze niet de daders aan? Ik weet bijna zeker dat Joop en aldo zich hebben gelachen dat hun plannetje is gelukt 😡😭

 • Robin Wevers
  Robin Wevers
  Robin Wevers
  11 June 2016

  Dennis Snuverink Jan Kruse Kevin Wevers Marcel Wevers

 • Anouk van Vliet
  Anouk van Vliet
  Anouk van Vliet
  11 June 2016

  Als Twente failliet gaat is t voor niemand goed niet voor de spelers de trouwe supporters die altijd de club gesteund hebben en voor t Nederlands voetbal is t ook niet goed

 • Richard Kamphuis
  Richard Kamphuis
  Richard Kamphuis
  11 June 2016

  Wie heeft er nu belang bij om Twente te laten degraderen. Oke grove fouten zijn er gemaakt dat geven we ook al lang toe. ... De personen die dit veroorzaakt hebben zijn in geen velden of wegen te bekennen... daar zou de boosheid op gericht moeten zijn. ...knvb moet niet de regeltjes aanpassen tijdens het spelletje, dat doen kleine kindjes. Maar het gaat nu om gezichtsverlies van Bertje.. Hij laat een legioen en het Twentse bedrijfsleven bloeden....er was ook nog wel andere strafmaatregel te bedenken... Maar de knvb lijd dan gezichtsverlies.... Stel je voor. Dood zonde dit.....

 • Eddie Kimmels
  Eddie Kimmels
  Eddie Kimmels
  11 June 2016

  Worden Aldo van der Laan en Joop Munsterman nog aangepakt. Het lijkt mij toch dat die twee deze mooie club naar de klote hebben geholpen met hun wanbeleid.

 • Gea Grooten
  Gea Grooten
  Gea Grooten
  11 June 2016

  Walgelijk dat zo.n mooie club om zeep wordt geholpen pak de schuldigen eens aan iedereen de dupe behalve die klootzakken

 • Jeroen Albers
  Jeroen Albers
  Jeroen Albers
  11 June 2016

  Ik kan het gewoon niet geloven. 4de club van Nederland. Door de schuld van een bestuur dat is weggestuurd nu nooit meer Twente. Hoe heeft het zover kunnen komen. Hoe kan het dat spelers werknemers bij Twente en duizenden supporters zo gestraft kunnen worden. Hoe kan het dat er zoveel rijke fans er niet voor willen kunnen zorgen dat dit niet gebeurt. Ja Twente moet gestraft worden voor het wanbeleid. Maar een faillissement? Is dit wat de KNVB nu wil? Is dit wat iedereen die geen Twente supporter is wil? Hoe zou dit gelopen zijn mocht het om Ajax PSV of Feyenoord gaan? Ook clubs waar het op vreemde manieren gegaan is in het verleden. Het verkopen van de grond van het stadion van PSV bijvoorbeeld. Nooit iets van weer gehoord. Ook clubs die zwaar in financiële problemen hebben gezeten. Oké grotere clubs dan Twente met rijkere en grotere sponsoren achter zich. Maar het voelt bij mij niet goed. Of speelt Twente ook nu weer een vreemd spelletje. Op deze manier druk leggen bij de beroeps commissie???? Kan mij dat niet indenken Ja Twente heeft het niet goed gedaan. Maar daar zijn ze voor gestraft. UEFA heeft trouwens andere clubs die ook met doyen zaken hebben gedaan de straf kwijt gescholden. Het doet pijn om het allemaal te lezen. Het is nog moeilijker om het allemaal te begrijpen.