FC Twente verschijnt vandaag voor de beroepscommissie

FC Twente verschijnt vandaag voor de beroepscommissie

 • Bron: TC Tubantia
 • Maandag 06 Juni 13:17
 • Fabian
 • Bekeken: 7220
 • 2 Reacties

Vandaag verschijnt de club voor de beroepscommissie licentiezaken van de KNVB. Hiermee gaat de Enschedese club in verweer tegen het besluit om de proflicentie in te trekken. Na eerder al het kort geding te hebben gehad in Utrecht, is dit de tweede aanvechting in korte tijd om de proflicentie voor Eredivisie voetbal te behouden.

 

Het genomen besluit houdt in dat FC Twente haar Eredivisie licentie kwijt raakt en per 1 juli een eerste divisie licentie krijgt. Al eerder werd aangegeven dat dit een tweede kans betekent vanuit de KNVB, maar gaat FC Twente wegens financiële- en sportieve redenen in verweer. Zoals ook al uitvoerig besproken bij het kort geding heeft Twente schoon schip gemaakt en aan de eisen van de licentiecommissie voldaan.

 

De beroepszaak is niet voor publiek toegankelijk en zal achter gesloten deuren plaatsvinden. De uitspraak zal niet vandaag nog worden uitgesproken, maar zal naar verwachting volgende week bekend worden gemaakt. Ook het kort geding komt op korte termijn en zal aanstaande vrijdag het besluit van de rechtbank bekend worden gemaakt.

 

Al met al spannende weken voor de Tukkers na een aantal intensieve weken vol tegenslagen en teleurstellingen. Ook is het voor de club van belang dat er snel duidelijkheid komt, zodat de ogen gericht kunnen worden op komend seizoen.

2 Reacties

2 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.

 • Arno Turksma
  Arno Turksma
  Arno Turksma
  06 June 2016

  Zal Bertje ook wel de voorzitter van zijn!

 • Mike Noordman
  Mike Noordman
  Mike Noordman
  06 June 2016

  Drop of geen vreten! KNVB WEG ERMEE bert oprotten!!!