Rechtbank komt niet snel met uispraak

Rechtbank komt niet snel met uispraak

 • Bron: RTV Oost
 • Vrijdag 27 Mei 15:31
 • Bram
 • Bekeken: 11116
 • 7 Reacties

De rechtbank in Utrecht zal over twee weken met een uitspraak komen over het kort geding tussen FC Twente en de KNVB. De rechter acht de kans niet groot dat hij met een vervroegde uitspraak zal komen. Hij hecht veel waarde aan een goede rechtspraak, in plaats van een snelle rechtspraak.

 

FC Twente kondigde na de zitting aan dat FC Twente ook nog in beroep gaat bij de KNVB. Die begint op zes juni, een week later, op dertien juni,volgt de uitspraak. Daardoor lopen er nu wel twee zaken door elkaar. De rechtbank doet op tien juni uitspraak en volgt er drie dagen later, naar verwachting, ook een uitspraak van de beroepscommissie van de KNVB.

 

De voetbalbond is het er niet mee eens en vreest nu dat de uitspraak van de rechter invloed kan hebben op het oordeel van de licentiecommissie. FC Twente had op haar beurt liever voor tien juni een uitspraak gehad. Vooralsnog lijkt het er op dat de zaak vooral draait om de afspraken die gemaakt waren tussen FC Twente en de licentiecommissie over het zogenoemde vijftien decemberakkoord. Wat er na vijftien december nog boven water kwam, zou niet van invloed zijn op de uitspraak van de licentiecommissie. Helaas is dat wel gebeurt.

 

De KNVB stelt dat er in april wel degelijk een gesprek is geweest waar is aangegeven dat in december onbekende misstanden zouden worden meegewogen in de strafmaat. FC Twente zegt op haar beurt dat de licentiecommissie daar niets over verteld heeft. Wel staan FC Twente en de KNVB nog steeds in een patstelling tegenover elkaar.

7 Reacties

7 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.

 • Henk-Jan Hankamp
  Henk-Jan Hankamp
  Henk-Jan Hankamp
  27 May 2016

  Uehhh uhhh euhh 😂 Hoeft ook nie snel, als t maar goed is!!!!!

 • Javier Gutiérrez
  Javier Gutiérrez
  Javier Gutiérrez
  27 May 2016

  Als er dan ook een geldschieter komt om uit Categorie 1 te komen is het klaar.

 • Jos Nijland
  Jos Nijland
  Jos Nijland
  27 May 2016

  Gedaan wat ze konden doen, een helder duidelijk en goed onderbouwd pleidooi van Twente. KNVB had duidelijk de zaken niet helemaal op orde en spreekt zichzelf af en toe tegen. Het is nu aan de rechter, denk toch dat dit de beste weg is geweest

 • Stef Manuel
  Stef Manuel
  Stef Manuel
  27 May 2016

  Nadat ik vanmorgen dat lachertje van een advocaat van de KNVB heb zien zenuwen is het vertrouwen alleen maar groter geworden.

 • Christina Van Dijkhuizen

  hopelijk komt alles goed en blijft twente bestaan wij blijven hun steunen en dat is wat ze ook nodig hebben (Y)