Wat zijn de financiele gevolgen van degradatie

Wat zijn de financiele gevolgen van degradatie

  • Bron: NOS
  • Vrijdag 20 Mei 13:01
  • Tom
  • Bekeken: 2980
  • 0 Reacties

Afgelopen woensdag kreeg FC Twente te horen dat de licentiecommissie van de KNVB besloten heeft de club te willen laten degraderen als sanctie voor een jarenlange oplichting van de KNVB. Hoewel het laatste woord er nog lang niet over gesproken is kunnen we al wel een opstelling maken van de eventuele financiële gevolgen.

 

Te beginnen met de salaris van de huidige spelers. Hoewel er zeker nog wat transfers plaats zullen vinden zullen de spelers die blijven nog altijd conform hun contracten betaald moeten worden tenzij er een degradatie-clausule in het contract is opgenomen.  Vaak is dit niet het geval bij clubs die normaliter in het linkerrijtje voetbal, waar FC Twente ook onder valt. Daarentegen kunnen ook de spelers zelf nog aangeven salaris in te willen leveren gezien de omstandigheden.

 

Ook kunnen spelers nog altijd verkocht worden om van de maandsalarissen af te komen en er een bedrag voor terug te krijgen. Hoewel FC Twente door de eventuele degradatie een aanzienlijk minder sterke handelspositie heeft gekregen heeft het aangegeven niet mee te willen werken aan een koopjesjacht, zoals ook in dit artikel te lezen is. "Er gaat niets van de prijs van de spelers af. Het is ook niet zo dat ze bij een verplichte degradatie voor niets kunnen gaan." laat technisch directeur Ted van Leeuwen weten.

 

De gemeente heeft al aangegeven dat de garantstelling in ieder geval blijft staan. Een behoorlijk valnet voor de club uit Enschede die het zonder die steun toch behoorlijk moeilijk zal krijgen. Ook het crediteurenakkoord zal naar alle verwachting blijven staan.

 

Sponsor- en tv-gelden zullen naar alle waarschijnlijkheid wel verminderen. Een vermindering van de tv-gelden is onvermijdelijk, een vermindering van sponsorgelden daarentegen is nog geen sprake van geweest, hoewel dit nog altijd mogelijk is. Shirtsponsor Tonzon heeft  aangegeven de club te blijven steunen. Hoofdsponsor Webprint.nl en de andere grote sponsor Grolsch willen allebei nog niet reageren.

0 Reacties

0 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.