Jupiler League-clubs tegen komst FC Twente

Jupiler League-clubs tegen komst FC Twente

  • Bron: VVV venlo
  • Donderdag 19 Mei 15:30
  • Bram
  • Bekeken: 2932
  • 0 Reacties

De Jupiler League clubs hebben donderdag tijdens een geplande Algemene ledenvergadering de naderende straf van de KNVB aan FC Twente besproken met elkaar. Op de officiële clubsite van VVV-Venlo viel het volgende te lezen:

 

 

Als Jupiler League blijft onze focus liggen op het vasthouden van de ingeslagen weg omhoog binnen het Nederlandse voetbal. De recente berichtgeving omtrent het voorgenomen besluit van de licentiecommissie inzake FC Twente verandert niets aan deze focus. Wij zijn als Jupiler League wel verbijsterd over de inhoud en de timing van het naar buiten brengen van dit nieuws, daar waar nog volop sportieve belangen in het geding zijn tijdens de Jupiler Play-offs. Dit is in onze ogen onbegrijpelijk. Hierdoor worden de clubs in de Jupiler League geraakt.”

 

 

De Jupiler League clubs gaan dan ook in bezwaar. “Alle clubs uit de Jupiler League maken bezwaar tegen de deelname van FC Twente aan de Jupiler League aankomend seizoen”, zo klinkt de eerste reactie. “Het collectief van de Jupiler League clubs zal de Algemene Vergadering Betaald Voetbal volgende week om toelichting en opheldering vragen in deze kwestie. Hierbij zullen wij ons ongenoegen uiten over de onmogelijke situatie van grote onzekerheid die is ontstaan voor clubs”.

 

 

Daarnaast zien wij hier aanleiding om tijdens de Algemene Vergadering Betaald Voetbal de besluitvorming binnen het Betaald Voetbal ter discussie stellen. Voorts zullen wij ook de voorgestelde regelwijziging omtrent sanctionering door de licentiecommissie niet ondersteunen”, aldus het statement, dat namens alle aangesloten clubs uit de Jupiler League spreekt.

0 Reacties

0 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.