FIOD reageert en start onderzoek

FIOD reageert en start onderzoek

 • Bron: TC Tubantia
 • Donderdag 19 Mei 14:00
 • Bram
 • Bekeken: 3674
 • 1 Reacties

De FIOD is een strafrechtelijk onderzoek gestart naar vermoedelijke fraude bij FC Twente. De licentiecommissie liet eerder vandaag al weten dat er sprake was van opzettelijke en doelbewuste misleiding door de club uit Enschede.

 

 

Daarbij werd onder meer gedoeld op de transfers van Tadic, Corona en Engelaar. “De informatie over de handelwijze van FC Twente en de daaruit voortvloeiende overtredingen van het licentiereglement die na het Decemberbesluit nog naar buiten is gekomen, duidt, meer dan de licentiecommissie ten tijde van dat besluit had kunnen voorzien, op een stelselmatige, opzettelijk misleidende handelwijze van de club uit Enschede. Door vier van het licentiesysteem te omzeilen en de licentiecommissie om de tuin te leiden”, zo viel te lezen in de verklaring van de licentiecommissie.

 

 

“Het was zogezegd een onderdeel van haar bedrijfsvoering. Daarbij deinsden FC Twente en haar functionarissen er niet voor terug om overeenkomsten te vervalsen, te werken met onjuiste facturen en misleidende informatie te verstrekken aan de licentiecommissie. In het licht van al hetgeen thans bekend is, kan geconcludeerd worden dat de kwestie Doyen niet een incident is geweest, maar past het in één patroon van stelselmatige niet-integer handelen van FC Twente.”

 

 

Vanmorgen maakte de FIOD bekent dat het een strafrechtelijk onderzoek is gestrat naar fraude en valsheid in geschrifte rond transfers van FC Twente-speler. Woordvoerster Marieke van der Molen van de Funtioneel Parket, die de leiding over het onderzoek heeft, laat weten dat het onderzoek recent begonnen is en in volle gang is. Duidelijk is dat de FIOD nagaat of deze verdenking zowel voor club of enkel oud-bestuurders is aan te rekenen. “Het is inderdaad in onderzoek op wie het onderzoek zich moet richten”, zo laat Marieke van der Molen weten tegen over TC Tubantia.

 

1 Reacties

1 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.

 • Jos Olsman
  Jos Olsman
  Jos Olsman
  19 May 2016

  https://www.facebook.com/events/591581794342646/?ti=icl