Dag des oordeels: Een overzicht

Dag des oordeels: Een overzicht

 • Bron:
 • Donderdag 19 Mei 01:26
 • Tom
 • Bekeken: 4356
 • 4 Reacties

Het is een bevlogen dag, zowel voor de club en haar medewerkes als voor de supporters. Het resultaat is er een waar we enkel om kunnen treuren en wat we kunnen bevechten. Hier is een overzicht van deze zwarte pagina uit de geschiedenis van FC Twente.

 

12:00

Het woord bereikt onze redactie dat de licentiecommissie van de KNVB vandaag met een oordeel zal komen. Op dit moment gaat men er vanuit dat FC Twente óf haar licentie verliest, óf relatief ongeschonden eruit zal komen door de vele sancties die zijn opgelegd en de vele eisen waaraan is voldaan.

 

14:40

Journalist Joost Bakker komt met het nieuws dat de KNVB FC Twente laat degraderen. Op dit moment is het niet meer dan een gerucht en men wacht dan ook met enige angst tot 5 uur. Ook geeft men al aan dat degradatie niet tot de mogelijke opties behoort en daardoor onwaarschijnlijk is.

 

15:55

Vanuit de club komen er de eerste geluiden over de degradatie, ook gaan er al geruchten dat FC Twente zeer waarschijnlijk gaat rechten. Toch zijn het nog altijd niet meer dan geruchten en komt de KNVB pas om 5 uur met het definitieve antwoord.

 

17:00

Het officiële oordeel van de KNVB licentiecommissie ligt op tafel. De sanctie die FC Twente krijgt is geen licentie verlies, het is toch echt een degradatie, ook al werd dit niet tot de mogelijkheden geacht. Volgens de KNVB een milde straf want de commissie vreesde voor het ergste. 

 

18:00

Interim-directeur Onno Jacobs vertelt in een persconferentie dat ook de club deze sanctie niet mogelijk had geacht. Het is een klap voor alle betrokkenen binnen FC Twente en omdat niemand dit verwacht had durft de club ook nog uitspraak te doen over eventuele gevolgen. Wel laat Jacobs weten niet op te geven en strijdvaardig te zijn.

 

20:10

Vak P, Twente Verenigt!, de Vriendenkring en Bagpipe komen met een gezamenlijke verklaring over hoe zij denken over het oordeel van de KNVB; duidelijk is dat men graag ziet dat de club naar de rechter stapt.

 

20:45

Ook de FIOD, onder aanleiding van het Openbaar Ministerie blijkt een onderzoek naar de club te starten. De belastingsdienst gaat er vanuit dat de club ook belastingfraude heeft gepleegd.

 

 

Al met al een dag die de geschiedenis in zal gaan als een zwarte pagina in het boek dat FC Twente heet. De gevolgen lijken nu al in de miljoenen euro's te lopen, iets wat de club nog veel last zal opleveren in tijd van financiële problemen. Al met al blijft nog veel onzeker.

 

4 Reacties

4 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.

 • Jan Slot
  Jan Slot
  Jan Slot
  19 May 2016

  Jullie lezen alleen wat jullie willen lezen,ze mogen niet in beroep gaan want dan word alsnog de licentie ingetrokken door de KNVB

 • Mol Frederika
  Mol Frederika
  Mol Frederika
  19 May 2016

  Zeker moeten ze dat doen , vechten waar mogelijk !