Duidelijke taal VAK P in brief aan Twente: "Deal moet worden teruggedraaid"

Duidelijke taal VAK P in brief aan Twente: "Deal moet worden teruggedraaid"

 • Bron: VAK - P
 • Vrijdag 13 Mei 12:43
 • Martijn
 • Bekeken: 29908
 • 15 Reacties

De deal tussen FC Twente en de Eredivisie CV roept bij veel Twente supporters kwaad bloed op. VAK-P reageerd op haar Facebook pagina met een brief aan FC Twente. De tekst hieronder komt van de Facebook pagina van VAK-P.

 

Hoe meer we stil staan bij de deal die FC Twente met de andere eredivisieclubs heeft gesloten, hoe meer woede en onbegrip we krijgen. De reacties die we horen zijn fel en dat begrijpen we. Er zijn zelfs mensen die hun jaarkaart willen opzeggen.

 

Wij als VAK-P kunnen dit niet accepteren.

 

FC Twente ging vol voor meer openheid en transparantie maar laat zich toch verleiden om in achterkamertjes geheime deals met andere clubs te maken. Verleiden door een stelletje aasgieren die bloed ruiken en nog even hun graantje mee willen pikken. FC Twente is al hard gestraft middels geldboetes, puntenaftrek en ontnemen van Europees voetbal. Wij kunnen geen begrip opbrengen voor clubs die vervolgens ook nog voor eigen rechter willen spelen en FC Twente onder druk zetten om linksom of rechtsom toch een club zonder geld nog wat geld afhandig te maken.

 

Dan de deal zelf. Gratis toegang voor uitsupporters is een slecht gebaar naar de eigen supporters, die ook trouw zijn en blijven in slechte tijden. 
Die komend seizoen weer hetzelfde bedrag betalen voor hun jaarkaart maar weten dat het sportief nog niet veel beter zal gaan. 

 

Als uitsupporters gratis welkom zijn, dan moeten FC Twente uit supporters dat ook bij andere clubs zijn.

 

Wij kunnen niet accepteren dat er gratis andere mensen komen die onze club het bestaan wilde ontnemen. Vak P is van mening dat de deal tussen FC Twente en de Eredivisie CV moet worden teruggedraaid. Geen extra straf bovenop al die straffen die we al hebben gekregen en ook geen geheime deals waar niemand de inhoud van mag weten.

 

Vak P eist opheldering van het bestuur van FC Twente en wil zo spoedig mogelijk met hen om tafel, uiterlijk volgende week. Tevens weten wij ook welke bestuurders van andere clubs er tegen ons zijn en die personen zijn persona non grata in de Veste mochten wij onze licentie behouden.

 

15 Reacties

15 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.

 • Jeannette Boelens-oostdam

  hehe eindelijk !!!! vak -p ik ben het helemaal met jullie eens ons naar de 1ste divisie wensen zeggen wij hebben liever 3punten verlies als fct de licentie houd waar haal je het vandaan kijk naar duitsland Bayern leent Dortmund de grote rivaal zo een paar miljoen zonder rente en nog een club en die maffen wensen je weg laat ze de supporters compenseren of onze uit supporters die het hele seizoen de club steund in goede en slechte tijden het is van de gekke wat ze nu doen het moet een x afgelopen zijn we zijn genoeg gestraft ga nu maar kijken naar de andere clubs daar klopt ook niet alles en deze selectie en bestuur en wij hebben al genoeg geboet !!!!!!! hoe meer ik hoor hoe kwader ik word !!!!

 • Roy Zehl
  Roy Zehl
  Roy Zehl
  13 May 2016

  het is een vies spel wat ze spelen daar bij KNVB die alleen maar geld willen . dan beschermen ze ook nog bepaalde clubs . zoals het al op de radio was PSV gaat zou niet naar China gaan als men geen bedrag kregen om daar tegen een andere club te mogen spelen . kijken we naar den haag zou deze nog op het eerste bedrag zitten te wachten ? van hun sponsor waarom moeten wij blijven boeten als club zijnde waar op andere vlak in het bestuur mismanagement is uitgevoerd . zelfs bij andere clubs die nu maar zich aanmelden om maar wat van de koek te krijgen omdat deze zelf tevens in bepaalde nood zitten of het water tot hun lippen staan door aasgieren en geldwolven .

 • Erwin te Nijenhuis
  Erwin te Nijenhuis
  Erwin te Nijenhuis
  13 May 2016

  Helemaal mee eens vak p!! Echt top. Nu tijd voor eigen volk eerst. Waar blijven de centen voor onze eigen fct van het jarenlange wanbeleid in Rotterdam Eindhoven Den Haag etc etc. Kunnen we paar mooie spelers voor kopen!!! Psv 48 miljoen opgelost Door gemeente sancties af KNVB 0.0 Utrecht 44 miljoen opgelost Door mr van summeren sancties KNVB 0.0. Ach ja we weten het allemaal. Come on supporters fct... you ll never walk alone! !!

 • Hans Gooij
  Hans Gooij
  Hans Gooij
  13 May 2016

  Helemaal mee eens. Ratten zijn niet welkom.

 • Gert-Jan Demmers
  Gert-Jan Demmers
  Gert-Jan Demmers
  13 May 2016

  hoppa fot er met.denk maar eerst aan je eigen supporters

 • Robert Huistede
  Robert Huistede
  Robert Huistede
  13 May 2016

  Beter zelf kapot dan andere clubs gaan spekken

 • Matthijs Bikker
  Matthijs Bikker
  Matthijs Bikker
  13 May 2016

  Mooi verhaal henk elly visser iliohan... Lekker kort 😂

 • Jos Nijland
  Jos Nijland
  Jos Nijland
  13 May 2016

  Duidelijke taal, het is of Twente zijn hart en ziel aan de duivel aan het verkopen is op dit moment, kom je weer een beetje kopje boven, dan staan er weer de nodige psychopaten klaar om Twente alsnog om zeep te willen brengen. TROTS is strijdend ten onder gaan. De dood of de gladiolen, maar nooit toegeven aan chantage!

 • Henk Elly Visser-Iliohan

  Ik ben het er helemaal mee eens. Sta altijd achter "mien" cluppie maar dit gaat mij te ver en doet zelfs pijn. Ik zit in vak 123 onder het "uitvak". Heb eerst een plek gehad 2 rijen lager. Ben daar vertrokken omdat we zo vaak zijn besmeurd door mensen uit het uitvak. In de hoop dat ik daarvan nu minder last zou ondervinden. 3 jaar geleden was voor mij de maat vol. Brandende sigarettenpeuken werden naar beneden "geschoten". Een buurman attendeerde mij erop dat ik op een mouw van mijn nieuwe winterjas een brandende peuk had liggen. En bedankt uitpubliek voor de gaten in mijn nieuwe jas. Het was voor aanvang van de wedstrijd en ben naar de steward gegaan om hier melding van te maken. Werd mij verteld dat ik dit per mail naar FC T moest sturen. Na dit gedaan te hebben kreeg ik de vraag wie de steward was. Helaas wist ik dit niet. Er werd mij geschreven dat het in het volgende seizoen de bedoeling was dat de eerste 3 rijen leeg zouden blijven. Tot op heden is dat niet het geval. En dan de laatste wedstrijd van dit seizoen, vorige week tegen Vitesse, ben ik geheel besmeurd met..........jawel mayonaise. Voelde overal spetters en was totaal verbijsterd toen bleek dat ik overal onder die rotzooi zat. Een "buurvrouw" heeft bij mij de nodige rotzooi op mijn shirt aan de achterkant eraf gehaald. Mijn haren zaten ook vol. Helaas heb ik de volle lading gehad. Toen ik een blik naar boven werpte zag ik meerdere middelvingers opgestoken. Ben na de eerste schok weer naar een steward gegaan die mij vertelde dat ze daar niets aan kunnen doen en dat ze het ook heel vervelend vindt. Ze vertelde erbij dat FC T altijd het beste voor heeft met de "gasten" en ze niet achter glas of iets dergelijks willen zetten zoals bij vele andere stadions wel gebeurd. Ik zei erbij dat deze "gasten" 1x per seizoen komen, ik elke thuiswedstrijd. En dan lees ik nu over de compensatie dat het nieuwe seizoen alle "gasten" gratis mogen komen. Nou bedankt waar is dan mijn vergoeding? Hoe meer ik schrijf hoe bozer ik word. Als er dan zoveel nagedacht moet worden doe dat dan ook voor je EIGEN SUPPORTERS!!!!! Elly