Compensatie van 1,5 tot 2 miljoen "met Twentse tegenzin"

Compensatie van 1,5 tot 2 miljoen "met Twentse tegenzin"

 • Bron: Tubantia
 • Donderdag 12 Mei 13:35
 • Tom
 • Bekeken: 4606
 • 18 Reacties

Hoewel er strikte geheimhouding was afgesproken over de compensatiedeal blijkt er uit verschillende verklaringen toch al veel duidelijk te worden over de afgesproken deal; het was met veel tegenzin van Twentse kant en veel druk vanuit de andere clubs.

 

FC Twente gaat 1,5 tot 2 miljoen betalen aan de leden van de EVC ter compensatie van het 'vals' spel dat is gepleegd in de jaren 2011 tot 2015. Deze afspraak is gemaakt onder grote druk van andere Eredivisie clubs die met de zaak naar de rechter dreigden te stappen. De eis was dat als FC Twente niet akkoord zou gaan met de compensatie dat de club dan twee seizoenen terug zou worden gezet naar de 18e plaats, met als resultaat dat de club veel tv-gelden zou mislopen. 

 

Om na de gang van zaken en het akkoord weer aan de goede kant van de EVC te komen heeft de club ook aangeboden de uitkaartjes te betalen van de bezoekende clubs. Een geste die de club enkele tienduizenden euro's zal kosten en al veel woede heeft gebracht onder de fans van de Enschedese club.

 

Interim-directeur geeft aan er net zoveel moeite mee te hebben als de fans maar dat de stap wel degelijk noodzakelijk is. “We moeten niet onderschatten met welke negatieve erfenis onze club is opgezadeld en hoe de sentimenten ten opzichte van FC Twente momenteel liggen. Tegen die achtergrond is dit akkoord afgesloten. Begrijp mij goed: deze hele situatie is voor ons als bestuur even frustrerend als voor onze achterban. Juist om uit die situatie te komen moeten we bepaalde dossiers af sluiten. Dit is er een van.”

18 Reacties

18 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.

 • Jaap Marissen
  Jaap Marissen
  Jaap Marissen
  12 May 2016

  Ik zou dit nooit toestaan als ik financieel garant stond voor de vele miljoenen.

 • Harrie Besselink
  Harrie Besselink
  Harrie Besselink
  12 May 2016

  Nee absoluut niet. Ze kleden Twente tot op het bot uit,dit is ook de bedoeling, van de KNVB. Ze zoeken iedere keer weer andere mogelijkheden om Twente te pakken. Het moet eens een keer afgelopen zijn,laten ze de andere clubs ook eens nader gaan bekijken.

 • Leo Meen
  Leo Meen
  Leo Meen
  12 May 2016

  We brengen een vol uitvak mee elk jaar elke keer bij de tegenstander. Compensatie zit er al bij in!!!!!!!!

 • Maarten Nijkamp
  Maarten Nijkamp
  Maarten Nijkamp
  12 May 2016

  Nee maar als ze t niet doen zal t ongetwijfeld einde oefening zijn dankzij die ......... bij de knvb

 • Johan Wolbert
  Johan Wolbert
  Johan Wolbert
  12 May 2016

  Waar halen de andere clubs het vandaan om zo te reageren...ik zou zeggen voor altijd schrappen die regel...ook vooral voor diegene die na de fc Twenthe er slecht voor komen te staan...

 • Frank Reimerink
  Frank Reimerink
  Frank Reimerink
  12 May 2016

  Jan Smit van onze lieve buurman voorop. Direct stoppen met gezamenlijke jeugdopleiding. Lijkenpikkers

 • Arno Turksma
  Arno Turksma
  Arno Turksma
  12 May 2016

  Nee, getuigd niet echt van collegialiteit van de andere clubs. Blijkbaar willen de clubs fc Twente kapot hebben. De puntenaftrek dit en vorig seizoen heeft Twente al geld gekost dus word Twente nu dubbel gestraft. Twente het piepeltje van de Eredivisie!!!!

 • Inge Brunnekreef
  Inge Brunnekreef
  Inge Brunnekreef
  12 May 2016

  Nee, wij zijn al genoeg gestraft lijkt mij. Puntmindering, geen Europees voetbal en welke straffen nog meer. Voor moord krijgt men nog minder

 • Henk-Jan Hankamp
  Henk-Jan Hankamp
  Henk-Jan Hankamp
  12 May 2016

  Ze houden pas op als TWENTE DOOD IS EN BEGRAVEN Hun mogen een slag winnen, Maar TWENTE met massale steun de OORLOG

 • Charles Kremer
  Charles Kremer
  Charles Kremer
  12 May 2016

  Het is gewoon een machtspelletje, kijken wie hier het langst volhoud. En die domme twente naren trappen er ook nog in. Fuck de hele competitie en de KNVB. Oplichters zijn het allemaal.

 • Yvonne van Iterson
  Yvonne van Iterson
  Yvonne van Iterson
  12 May 2016

  Ik vind het belachelijk! Hoe wil je ooit uit de rode cijfers komen met deze compensatiebedragen en veel minder inkomsten aangezien alle uit clubs gratis naar het stadion mogen komen?! Alle goede spelers vertrekken voor geld. Met verlies, want spelers vd nr 13 leveren nu eenmaal minder op dan vd landskampioen. Jeugdspelers ed kan ervoor zorgen dat over jaren het wat oplevert, maar eerst moet er geinvesteerd worden en kost het alleen geld, maar eerste jaren levert het nog niks op. Dan is het toch dweilen met de kraan open qua financiën...

 • Raymond Wulff
  Raymond Wulff
  Raymond Wulff
  12 May 2016

  Dramatisch. Kut Clubs in Nederland. Bah.

 • Alex Mönnink
  Alex Mönnink
  Alex Mönnink
  12 May 2016

  NEE............ Pisvee en 020 doen al jaren aan zelfverrijking en daar word niets van gezegd, maar ja dat zijn dan ook de topclubs van Nederland. #EnDaarMagJeNooitAankomen #KNVB

 • Gert-Jan Demmers
  Gert-Jan Demmers
  Gert-Jan Demmers
  12 May 2016

  nee desnoods na de hoofdklasse of na de Jupiler..heen voetbalt toch de eerste 2 jaar voor de kats zien kut