FC Twente: Hoe nu verder

FC Twente: Hoe nu verder

  • Bron: FCTtoday.nl
  • Maandag 02 Mei 13:41
  • Martijn
  • Bekeken: 2498
  • 0 Reacties

De voortekenen zijn goed voor FC Twente wat betreft het crediteurenakkoord. Maar de club moet ook verder in de toekomst kijken als het betaald voetbal in Enschede en omstreken wil houden. Volgens sportwebsite Programma Eredivisie gloort er licht aan de horizon voor FC Twente.

 

‘Akkoord met schuldeisers FC Twente rond’

Zondagmiddag 1 mei om 12.00 uur is de deadline voor FC Twente. Dan moet de club alle stukken aanleveren bij de licentiecommissie van de KNVB waaruit blijkt dat de club aan alle gestelde voorwaarden voldoet om de licentie te behouden. Het belangrijkste document is een crediteurenakkoord, waarin staat dat alle schuldeisers bereid zijn een deel van hun vordering te laten vallen.

 

Een groot deel van het geld in dat crediteurenakkoord zit nog bij voormalig bestuurders van FC Twente. De verguisde oud-voorzitters Joop Munsterman en Aldo van der Laan, en afgetreden commissarissen Hein Trebbe en Hennie ten Hag zitten samen met ruim 12 miljoen euro in de club. Lokale krant Tubantia meldt al een mondeling akkoord, maar daar wil huidig bestuurder Jan Schutrups nog niet aan.

 

Belangrijk nieuws deze week was vooral dat de banden met het beruchte Doyen Sports definitief zijn verbroken. Een statement las: “Beide partijen kijken terug op een constructieve samenwerking die de betrokkenen in staat stelden passende oplossingen te vinden voor de situatie waarin de club zich op dat moment bevond. Na afbetaling hebben de partijen over en weer geen verdere verplichtingen meer.”

 

Bedrijfsleven helpt FC Twente

Dat voetbal leeft in de regio, blijkt wel uit een rondgang van Hans Kroeze, FC Twente-fan en directeur van de Asito Dienstengroep. Hij is bezig garantstellingen te verzamelen in het bedrijfsleven in de regio. En doordat de bedrijven massaal meedoen, kan Twente ook na behoud van de licentie financieel een tijdje op de benen staan.

 

“Ik heb vijftig bedrijven benaderd. Daarvan hebben er echt maar een paar gezegd dat ze niet meedoen en de redenen waarom begrijp ik ook nog wel. Maar bijna alle benaderde bedrijven zijn bereid mee te doen. Dan gaat het toch om miljoenen aan extra garantstellingen. Dankzij die garantstellingen heeft Twente straks meer ruimte in de exploitatie als de club door mag van de KNVB.” Ook de gemeentes in de regio Twente lijken met zijn allen achter de club te staan vanwege het sportieve en financiële belang van de lokale FC.

 

FC Twente heeft bestuurders en voetballers nodig

Maar een club kan niet alleen bestaan op geld en goodwill, weet ook iedereen met een Twente-hart. De club moet hard op zoek naar bestuurders met een eerlijk hart, die de club een warm hart kunnen toedragen. Want er is nog steeds een rommel op te ruimen in de club wat betreft contracten. En voor de toekomst moeten de papieren, sponsoring en meer allemaal op orde zijn.

 

Maar het allerbelangrijkste blijft natuurlijk voetballers hebben. Een kleine exodus van spelers na dit seizoen lijkt onvermijdelijk voor FC Twente. Het vervelende is dat veel contracten dit seizoen of volgend seizoen aflopen. Dus zal de club ook slim moeten omspringen met de contracten, eventuele verlengingen en – erg nodig – nieuwe spelers aantrekken. Hopelijk dat een mooie transfersom voor Hakim Ziyech een mooi potje oplevert om de selectie flink te versterken met spelers die later weer een paar centen kunnen opleveren.

0 Reacties

0 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.