• Zondag 01 Mei 23:52
  • Job
  • Bekeken: 3592
  • 0 Reacties

FC Twente heeft de laatste uitwedstrijd van het seizoen verloren. In de Amsterdam ArenA liep Ajax in de laatste tien minuten uit naar een zeer ruime overwinning: 4-0.

Door de nederlaag blijft FC Twente op de dertiende plaats staan, de Amsterdammers daarentegen kunnen volgende week kampioen worden.

Ondanks dat FC Twente nergens meer om speelde reisden er ruim 1000 supporters mee naar Amsterdam, die overduidelijk de bovenliggende partij waren op de tribunes.  De elf op het veld liepen echter al vrij snel achter de feiten aan, het eerste kwartier zette Ajax de defensie van De Tukkers flink onder druk. Na een halfuur kreeg FC Twente, in de persoon van El Azzouzi, nog wel de eerste grote kans van de wedstrijd. Echter gingen de Ajacieden met een 1-0 voorsprong de rust in.

Na rust kwam de wedstrijd maar langzaam weer op gang. Beide ploegen kregen kleine kansjes en net toen FC Twente wat beter begon te voetballen scoorde Van der Hoorn vanuit een kopbal de 2-0. Toen ging het snel, via Younes en Fischer liepen de Amsterdammers vrij snel uit naar een geflatteerde 4-0 overwinning.

Volgende week zondag wacht voor FC Twente de laatste wedstrijd van het seizoen, om 14:30 wordt samen met Vitesse afgetrapt voor de seizoensfinale. FC Twente speelt nergens meer om, terwijl Vitesse nog vecht voor een plek bij de Play-offs. Voor FC Twente betekent het wel het einde van een zeer turbulent seizoen. De Enschedese club kwam zo wat het gehele seizoen negatief in het nieuws door allerlei lijken die de kast uitrolden. Het huidige bestuur lijkt alle ellende net op tijd te hebben opgelost.