FC Twente levert nodige documenten: "Het is nu in handen van licentiecommissie"

FC Twente levert nodige documenten: "Het is nu in handen van licentiecommissie"

 • Bron: RTV Oost
 • Zaterdag 30 April 17:34
 • Tom
 • Bekeken: 3856
 • 1 Reacties

Het voortbestaan van FC Twente hangt al geruime tijd aan een zijden draadje. Ingetrokken jaarrekeningen en financieel wanbeleid hebben er toe geleid dat FC Twente zich moest verantwoorden voor de licentiecommissie. Gisteren en vandaag heeft de club de benodigde documenten ingeleverd.

 

De licentiecommissie van de KNVB heeft op dit moment de proflicentie van de club uit Enschede voorwaardelijk ingetrokken en zal op negen mei met een definitief oordeel komen over het al dan niet behouden van deze licentie. Een voorwaarde voor het behoud hiervan was dat FC Twente voor één mei met de benodigde documenten zou komen. Vandaag werd duidelijk dat de club dit voor elkaar heeft gekregen.

 

Interim-directeur Onno Jacobs is trots én tevreden : "Er is de afgelopen tijd met man en macht gewerkt, letterlijk dag en nacht, met als resultaat dat we gisteren en vandaag alle gegevens, naar beste vermogen, hebben aangeleverd bij de KNVB-licentiecommissie." Ook geeft Jacobs aan blij te zijn met de support die de club kreeg. "De steun die FC Twente, in deze loodzware periode, uit vele hoeken heeft gekregen is echt geweldig. De regio is als een blok achter de club blijven staan. Het is nu aan KNVB-licentiecommissie om alles te wegen en uiteindelijk tot een oordeel te komen. We wachten dat oordeel af.”

1 Reacties

1 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.

 • Boj Grob
  Boj Grob
  Boj Grob
  30 April 2016

  Licentiecommissie kan nog altijd oordelen in het nadeel van onze FC... Ik verwacht het niet, maar we zijn er nog niet!