• Martijn
  • Bekeken: 31210
  • 2 Reacties

De FC Twente vrouwen hebben vrijdagavond goede zaken gedaan in de strijd om de titel. De Tukkers wisten een monsterscore neer te zetten en lopen zo in op Ajax.

FC Twente begon sterk aan de wedstrijd en al snel stond de 1-0 op het scorebord. Maayke Heuver kopte de bal met enig geluk binnen. Kort daarna wist Ellen Jansen een vrije trap van Jill Roord binnen te tikken. Ook daarna was het weer Jansen op aangeven van Jill Roord binnen 30 minuten stond er dus 3-0 op het scorebord.

Op slag van rust wist ook Jill Roord nog twee doelpunten mee te prikken. 5-0, rust stand.

Ondanks de grote voorsprong kwam ADO Den Haag goed uit de kleedkamer. Kort na de thee wist Lineth Beerensteyn de 5-1 binnen te tikken, ondanks dit doelpunt raakte FC Twente niet van slag. De 6-1 kwam op naam van Ellen Jansen en Renate Jansen scoorde het laatste doelpunt. Eindstand 7-1.

Door de zege loopt FC Twente in op de koploper Ajax. De Ajacieden speelden met 0-0 gelijk bij sc Heerenveen.