Gemeente Enschede geeft FC Twente lucht

Gemeente Enschede geeft FC Twente lucht

  • Bron: Trouw
  • Donderdag 21 April 00:39
  • Bram
  • Bekeken: 1852
  • 0 Reacties

FC Twente heeft van de gemeente Enschede tot 31 december de tijd gekregen om gebruik te maken van de garantstelling van tweeëndertig miljoen euro. FC Twente krijgt hierdoor wat langer de tijd om orde op zaken te stellen. Dat werd eergisteravond besloten door de gemeente.

 

 

FC Twente heeft nu al een lange tijd last van financiële problemen. Aan het einde van vorig jaar, 2015, stemde gemeenteraad voor met een reddingsplan voor FC Twente. Op dat moment werd er tweeëndertig miljoen euro vrij gemaakt door de gemeente om een faillissement van FC Twente te voorkomen. FC Twente kan met de tweeëndertig miljoen euro van de gemeente Enschede de lening van zeventien miljoen euro aflossen. FC Twente kreeg die zeventien miljoen voor het bouwen van het stadion. Als FC Twente toch nog failliet zou gaan, zal de gemeente zeventien miljoen euro mislopen. Wat er overblijft van het geld van de gemeente Enschede, zou FC Twente eventueel andere schulden mee kunnen terug betalen.

 

 

FC Twente heeft nu wat langer de tijd om gebruik te kunnen maken van de garantstelling. FC Twente heeft nu meer tijd voor eventuele onderhandelingen. Wel moet FC Twente vóór 1 mei een akkoord bereikt hebben met de schuldeisers, anders komt de proflicentie echt in gevaar. Eerder deze maand kreeg FC Twente voor de derde keer drie punten in mindering omdat het de jaarrekening introk. Overigens was dit de laatste waarschuwing die FC Twente, nog, kon krijgen. Bij de volgende overtreding word de proflicentie afgepakt en kan FC Twente niet meer uitkomen op het hoogste niveau.

 

 

De licentiecommissie, van de KNVB, zal op 9 mei een uitspraak doen. FC Twente speelt 8 mei haar laatste competitiewedstrijd van het seizoen, thuis tegen Vitesse. Of FC Twente volgend seizoen nog te bewonderen is in de Eredivisie? Dat zal op negen mei bekent worden.

0 Reacties

0 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.