VI Sfeeronderzoek: Grolsch Veste top, Heracles flop

VI Sfeeronderzoek: Grolsch Veste top, Heracles flop

 • Bron: VI
 • Woensdag 20 April 17:17
 • Job
 • Bekeken: 8958
 • 16 Reacties

FC Twente supporter zijn ook dit seizoen alles behalve verwend, de Tukkers staan op een dertiende plek in de Eredivisie en moeten nog altijd vrezen voor de verlies van de licentie. Toch blijven de supporters ten alle tijden achter de ploeg staan, zo weet ik ook Voetbal International. Het grootste voetbaltijdschrift van Nederland deed een heuze stadiontest.

 

“Met wat geregel vinden we een plaatsje op het beroemde Vak P, de harde kern van FC Twente. De meningen over de sfeer in De Grolsch Veste lopen uiteen, maar we vermaken ons vanmiddag kostelijk in Enschede. We vallen dan ook met onze neus in de boter: vandaag bestaat Vak P precies 25 jaar. En dat tegen een aansprekende tegenstander als Feyenoord. Een prachtig groot spandoek illustreert de verjaardag. Zitten is hier verboden, niet meezingen een doodzonde, drinken halen tijdens de wedstrijd nicht im Frage. Heerlijke, pure voetbalsfeer.”

 

De verslaggevers van VI waren positief verrast over het fanatisme van jong en oud: “Op Vak P staan niet alleen de opgeschoten kerels zoals we die van andere harde kernen kennen, maar ook kinderen en hun jonge moeders, mannen en vrouwen van middelbare leeftijd, bloedmooie jongedames en enkele opa en zijn kleinkind. Maar wat opvalt: ze zijn allemaal even fanatiek en laten zich zonder uitzondering horen. De wedstrijd valt wat tegen, maar we leven volop mee. Na afloop wordt ex-speler Eljero Elia – tijdens de negentig minuten nog hartstochtelijk uitgefloten – al even hartstochtelijk toegejuicht. We kunnen niet anders zeggen dan dat we in Enschede de pure voetbalsfeer, zoals die hoort te zijn, hebben meegemaakt.”

 

FC Twente komt uiteindelijk op een vierde plek op de ranglijst met een 6,7. Verrassende winnaars van de stadiontest zijn de 'buren' uit Doetinchem gevolgd door FC Utrecht, Feyenoord en dus FC Twente.

 

Over Heracles zijn de heren van VI absoluut niet tevreden, de Almeloërs worden flink door het slijk gehaald: “Soms lijkt het wel dat de fans van Heracles niet beseffen wat voor prachtig seizoen hun club beleeft. De eenzame trommelaar en het plukje fans om hem heen doen hun best op de korte zijde. Maar vooral voor rust wordt de aanhang van de thuisclub steevast overstemd door de paar honderd meegereisde vrijbuiters uit Friesland."

 

16 Reacties

16 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.

 • Jos Nijland
  Jos Nijland
  Jos Nijland
  20 April 2016

  Heracles kampioooon, van heel Almeloooo 😂😂😂

 • Henk Pit
  Henk Pit
  Henk Pit
  20 April 2016

  Renaldo Koops😭

 • Niels Anzalone
  Niels Anzalone
  Niels Anzalone
  20 April 2016

  Fuck twente Lang Leve Heracles Almelo! Jarno Sommer Martijn Mastenbroek Stefan Ottink

 • Luc Haven
  Luc Haven
  Luc Haven
  20 April 2016

  Maaike Grobben hehehehe