Dag van de waarheid bekend: 9 mei duidelijkheid omtrent FC Twente

Dag van de waarheid bekend: 9 mei duidelijkheid omtrent FC Twente

 • Bron: RTV Oost
 • Woensdag 13 April 13:24
 • Martijn
 • Bekeken: 5066
 • 10 Reacties

De dag van de waarheid is bekend voor FC Twente. Op 9 mei wordt bekend of FC Twente zijn licentie mag houden en of het dus door mag gaan met betaald voetbal op Eredivisie niveau. 9 mei komt de licentiecommissie van de KNVB bij elkaar, dat is een dag na de laatste competitiewedstrijd van FC Twente tegen Vitesse.

 

Die dag krijgt FC Twente dus te horen of het door mag gaan met betaald voetbal. Hiervoor is het welbekende crediteurenakkoord nodig. FC Twente moet voor dit akkoord een overeenkomst zien te bereiken met 15 schuldeisers die nog geld tegoed hebben van FC Twente. Twente hoopt dit volgende week te realiseren waarna het herstelplan naar de licentiecommissie kan. Dit plan moet voor 1 mei ingeleverd zijn, een belangrijk onderdeel hierbij is het crediteurenakkoord.

 

Mocht FC Twente dit crediteurenakkoord voor elkaar krijgen dan betekent dat FC Twente de garantstelling van 32 miljoen krijgt van de gemeente Enschede. Deze garantstelling is nodig om financieel er boven op te komen. De gemeente Enschede is alleen bereid deze garantstelling te vervelen als het crediteurenakkoord is getekend. Als dit niet doorgaat wordt de licentie van FC Twente ingetrokken en wordt het teruggezet naar de amateurs. Dit betekent het faillissement van FC Twente.

 

10 Reacties

10 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.

 • Huub Bijkerk
  Huub Bijkerk
  Huub Bijkerk
  13 April 2016

  Een club FC Twente ⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️