Jansen pleit voor extra jeugdelftal

Jansen pleit voor extra jeugdelftal

  • Bron: TC Tubantia
  • Woensdag 13 April 12:40
  • Fabian
  • Bekeken: 2350
  • 0 Reacties

Michel Jansen, de nieuwe hoofd jeugdopleiding van FC Twente, wil direct een verandering doorvoeren onder zijn bewind. Hij wil namelijk de lichting onder de zestien jaar weer laten terugkeren binnen de jeugdopleiding.

Vorig jaar werd het tweede elftal van de B-jeugd opgeschort, waardoor een aantal spelers zich niet hebben kunnen ontwikkelen, omdat de groep samen werd gevormd in de B1. Doordat de B1 dus met een volle selectie te maken kreeg, hebben weinig spelers hun speelminuten kunnen maken wat ten koste is gegaan van de groei van sommige jongens.

Aangezien fysieke en mentale aspecten in de pubertijd van belang zijn om te trainen, komen jongens door de volle selectie op een achterstand te staan en missen zij een deel van die ontwikkeling. Hierdoor is de kans aanwezig dat voetballers in potentie niet kunnen doorstromen en vergelijkt Jansen dan ook een ‘kleine’ jongen als Chery in deze situatie. “Een jongen als Tjaronn zou in deze situatie niet zijn ontwikkeld zoals hij zich nu ontwikkelt heeft”.

Dat Michel Jansen zijn taak in zijn nieuwe functie serieus neemt, is nu al te blijken. Door het mededelen van dit soort veranderingen kan worden opgemerkt dat Jansen op de hoogte is van de situatie binnen de jeugd. Hij weet wat de aspecten zijn op verschillende niveau’s waaraan voetballers moeten voldoen om zich te kunnen ontwikkelen.

0 Reacties

0 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.