"Wat is er mooier dan met 30.000 man naar de topklasse"

"Wat is er mooier dan met 30.000 man naar de topklasse"

  • Bron: Sportforum Radio 1
  • Dinsdag 05 April 00:34
  • Martijn
  • Bekeken: 2126
  • 0 Reacties

FC Twente heeft opnieuw 3 punten in mindering gekregen van de licentiecommissie. In het radioprogramma Sportforum op Radio 1 werd er uitgebreid gesproken over de gang van zaken bij FC Twente.

 

Het is een politiek steekspel in Enschede:

Oud-doelman Ronald Waterreus zat voor de microfoon en snapt helemaal niets van de ontwikkelingen bij Twente, hij zet echter zijn vraagtekens bij het innemen van de proflicentie. "Ik vraag me wel hardop af wie er gebaat is bij het eventuele verlies van de proflicentie van Twente. Ik heb zelf bij Glasgow Rangers gevoetbald en zij werden drie niveaus lager ingedeeld... Ik vind het lastig”, aldus de oud-international tegenover Radio 1.

 

Waterreus geeft aan het al een tijdje te hebben aan zien komen. ”Je kon al jaren geleden op je klompen aanvoelen dat daar iets niet deugde. Maar toch zijn er mensen geweest die altijd maar de polonaise mee bleven lopen. Van die mensen zitten er waarschijnlijk een hoop nog steeds bij Twente. En als zij nu keihard tegen Van der Laan en Munsterman gaan opboksen, krijgen ze waarschijnlijk zelf ook een groot probleem. Het is een politiek steekspel in Enschede”, is zijn mening.

 

Twente naar de topklasse:

Een andere tafelgast is sportjournalist Henk Hoijtink van de krant Trouw. De punten in mindering laat zien dat het niet deugt in Twente is zijn mening. “Dit geeft weer aan dat er gigantisch veel fout is gegaan daar. Dan moet een club gestraft worden, dat is ook rechtvaardig richting andere clubs. Natuurlijk zitten er om de week 30.000 fans op de tribune en heeft de club een sociale functie, maar het kan in mijn ogen niet anders."

 

"Als Twente de licentie verliest, gaan ze naar de topklasse. Wat zou er mooier zijn dan wanneer die 30.000 fans met zijn allen achter de club blijven staan, net zoals bij Mechelen? Dan is Twente over vier, vijf jaar terug met echt een eigen club, zonder charlatans als Munsterman en Van der Laan. Dat crediteurenakkoord moet je als club zijnde ook niet willen."

0 Reacties

0 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.