FC Twente kent fantastische comeback en buigt 2-0 achterstand om

FC Twente kent fantastische comeback en buigt 2-0 achterstand om

 • Bron: FCTtoday.nl
 • Zaterdag 02 April 22:52
 • Martijn
 • Bekeken: 3254
 • 11 Reacties

FC Twente heeft zaterdagavond goede zaken gedaan in de Eredivisie. Uit in Tilburg wisten de Tukkers met 2-3 te winnen van Willem II. Na een zeer matige eerste helft van Twentse zijde wisten de Tukkers knap terug te komen en de wedstrijd over de streep te slepen.

 

FC Twente begon slap, zeer slap zelfs. Al binnen 30 seconden lag namelijk de bal al in de goal. Erik Falkenburg schoot van afstand en liet Nick Marsman kansloos. Twente probeerde de wedstrijd te doen kantelen maar kreeg geen grip op de druk van Willem II. De Tukkers konden via Felipe Gutierrez wel op gelijke hoogte komen maar Lamprou greep goed in. Toen vlak voor rust Willem II de 2-0 binnen schoot via Lucas Andersen leek het al gedaan in Tilburg.

 

Echter heeft FC Twente Hakim Ziyech en in de tweede helft stond de grandioze voetballer op. In de 57ste minuut weet Hakim Ziyech een vrije trap met enig geluk binnen te schieten. Mede door dit doelpunt weet FC Twente de draad op te pakken en door te drukken. Tien minuten laten is het weer Hakim Ziyech die een doelpunt lijkt te maken voor FC Twente maar Lamprou ligt goed in de weg, Ede weet echter de rebound goed binnen te schieten en zorgt voor de 2-2.

 

Ook na de 2-2 kakt FC Twente niet in. De Tukkers gooien het tempo omhoog en met de rentree van Torgeir Borven en de inbreng van Stefan Thesker gaat coach Rene Hake vol voor de winst. En met succes. De Tukkers weten via een prachtige vrije trap de zege over de streep te trekken. Hakim Ziyech mag van links aanleggen voor de vrije trap waarna hij de bal in de verre rechter kruising van het doel krult. 2-3!

 

Opstelling FC Twente: Marsman, Van der Lely, Andersen, Uvini, Schilder; Mokotjo, Ziyech, Gutierrez; Ede, Zawada, Cabral.

 

11 Reacties

11 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.

 • Boy Boersma
  Boy Boersma
  Boy Boersma
  03 April 2016

  Netjes hoor dik verdiend๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘

 • Sylvia Dreierink
  Sylvia Dreierink
  Sylvia Dreierink
  02 April 2016

  Fc Twente blijft en het komt met de club goed kan niet anders

 • TuurenShulle Kel
  TuurenShulle Kel
  TuurenShulle Kel
  02 April 2016

  top gedaan wel jammer dat die keeper er nog steeds in staat wat een kluns is dat toch