FC Twente onderzoekt transfer Corona: tussenpartij mogelijk witwasser drugskartel

FC Twente onderzoekt transfer Corona: tussenpartij mogelijk witwasser drugskartel

 • Bron: Volkskrant
 • Vrijdag 01 April 16:16
 • Tom
 • Bekeken: 2426
 • 1 Reacties

Na het lekken van de transfercontracten van Corona is FC Twente meteen een onderzoek gestart naar de gang van zaken rondom de transfer, enkele dubieuze resultaten zijn de uitkomst. Het bedrijf waar FC Twente de financiering mee regelde zou in opspraak zijn geraakt door het witwassen van drugsgeld.

 

Ten tijde van de aankoop van Jesús Corona kostte de speler 3,5 miljoen, een bedrag dat FC Twente niet had. Om dit op te lossen zocht FC Twente externe investeerders, Grupo Comercializador Conclave uit Mexico-Stad bood uitkomst, zij droegen een groep investeerders voor die in ruil voor 60 procent van de transferrechten 3 miljoen euro wilden neerleggen. Grupo Comercializador kreeg nog eens 10 procent van de rechten vanwege de bemiddeling. 

 

Grupo Comercializador Conclave wordt in verband gebracht met het witwassen van geld voor een groot Mexicaans drugskartel en met de grote transfers rondom FC Porto waar ook vraagtekens om worden gezet. Ten tijde van tekenen was FC Twente hier niet van op de hoogte meldt de club.

1 Reacties

1 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.

 • Harry de Boer
  Harry de Boer
  Harry de Boer
  01 April 2016

  Misschien wel tijd voor Veltins Arena. Ook voor intensievere samenwerking met Schalke 04.