FC Twente vs AZ de boeken in als spektakelwedstrijd

FC Twente vs AZ de boeken in als spektakelwedstrijd

 • Bron:
 • Zondag 20 Maart 18:15
 • Tom
 • Bekeken: 3966
 • 2 Reacties

 

Vandaag ontmoette FC Twente AZ in de Grolsch Veste. De wedstrijd eindigde met aan beide kanten tien spelers en aan beide kanten twee doelpunten. De rentree van Stefan Thesker was weergaloos door voor beide Twentse doelpunten te zorgen.

 

 

De eerste helft bleek geen van beide teams een duidelijk overwicht te hebben en voetbalden de teams aardig gelijk op. FC Twente kwam nog een keer dicht in de buurt van een doelpunt maar Gutiérrez raakte hierbij de paal waarna de rebound van de lijn werd gehaald. Iets verderop in de eerste helft kwam ook AZ nog dicht bij een doelpunt, Garcia zag de bal op de lat belanden. Ook vonden beide teams de eerste helft eenmaal dat ze recht hadden op een penalty. AZ claimde er één na een vermeende overtreding van Robbert Schilder en FC Twente meende een penalty te verdienen na de overtredingop El Azzouzi.

 

Vlak na rust zette Janssen AZ op discutabele wijze op voorsprong. Het leek te gaan om een gevalletje buitenspel. Iets later kreeg Azzouzi een rode kaart voor het uitdelen van een elleboog, hoewel het erop leek dat FC Twente het met 10 man tegen de 11 van AZ zou moeten opnemen zorgde Wuytens er met een tweede gele kaart voor dat ook AZ met 10 man kwam te staan. Stefan Thesker wilde laten zien dat hij goed uit zijn revalidatie was gekomen en zorgde voor de gelijkmaker. Toch bleef de gelijke stand maar kort. Enkele minuten later zorgde Haye met een afstandsschot voor de 1-2 en leek voor de Alkmaarse overwinning te gaan zorgen, Stefan Thesker dacht daar kennelijk anders over. Na een vrije trap in de laatste minuut die Ziyech op de lat schoot was het Thesker die voor de 2-2 zorgde. Een bijzondere prestatie voor de man die net terugkeerde nadat hij in Februari was geopereerd aan kanker.

 

 

 

2 Reacties

2 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.

 • Eddie Kimmels
  Eddie Kimmels
  Eddie Kimmels
  20 March 2016

  FC Twente - AZ was spectaculaider dan PSV - Ajax. Zogenaamde klassieker.