Sponsoren blijven FC Twente trouw

Sponsoren blijven FC Twente trouw

 • Bron: Tubantia
 • Woensdag 16 Maart 21:07
 • Tom
 • Bekeken: 4534
 • 2 Reacties

Hoewel FC Twente door slechte tijden gaat en er veel negatieve publiciteit is rondom de club lijkt het er niet op dat de sponsoren hierdoor geen vertrouwen meer hebben. Het aantal afmelding is niet anders dan andere jaren.

 

Coen Brinkman, voorzitter van de Twentse Ondernemers Sociëteit (TOS) en voorzitter Gerrit Stoker van de Stichting Gouden Talenten geven aan hoewel er afmeldingen zijn, dit aantal niet hoger ligt dan normaal. De sponsorverenigingen droegen vorig seizoen samen voor circa 2,2 miljoen bij aan de club. Vijf jaar geleden was dat ongeveer 3 miljoen. "Maar de sponsors die sindsdien bij ons zijn vertrokken, zijn lang niet allemaal verloren gegaan voor FC Twente. Sommigen zitten nu in een skybox, of ze zijn naar de Support Group (luxe sponsorclub, red.) gegaan.”
 
De heren voorzitters spreken zich uit omdat ze balen van de verhalen die de ronde doen over een 'leegloop'. "Bij de sponsoren is bijna het tegendeel het geval. Ik bespeur veel saamhorigheid. De leden van de TOS en Gouden Talenten moesten voor 1 februari opzeggen. Het aantal opzeggingen is ons meegevallen. En onze ervaring is dat meer dan de helft van de opzeggers terugkomt nadat ze persoonlijk zijn benaderd. De enige ontbindende voorwaarde die er bij verlenging van de lidmaatschappen van TOS en Gouden Talenten is ingebouwd, is dat leden alsnog mogen opzeggen als Twente degradeert”, vertelt Brinkman. "Veel sponsors hebben een bedrijf en kunnen op maandagavond, als de wedstrijden in de Jupiler League zijn, niet op tijd in het stadion zijn.”

Stoker steekt nog een hart onder de riem: "Er is geen club in heel Nederland waarbij zo veel bedrijven betrokken zijn als FC Twente. 1.700 Twentse bedrijven steunen op de één of andere manier de club. Met grote of kleine bedragen, maar het gebeurt wel.”
 
Leden van TOS en Gouden Talenten liepen vandaag ook mee in de mars ‘Twente Leeft’, die van het Volkspark in Enschede naar het stadion ging en veel supporters trok. "Wij zijn samen de club FC Twente, Vak-P nam in deze actie het voortouw en wij sluiten ons er van harte bij aan.” Zowel de TOS als Support Group hebben hun leden opgeroepen om zich aan te melden bij de onlangs opgerichte Ledenvereniging FC Twente Verenigt. “Die ledenvereniging dat zijn alle sponsors- en fanclubs van FC Twente samen. Twente Verenigt heeft nu 4.000 leden. We rekenen er op dat de Ledenvereniging straks invloed krijgt op de benoeming van nieuwe commissarissen en daarmee ook op het beleid. Zodat nooit weer gebeuren kan, wat er nu allemaal is gebeurd.”
2 Reacties

2 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.

 • Javier Gutiérrez
  Javier Gutiérrez
  Javier Gutiérrez
  16 March 2016

  Sponsoren zijn middenstanders, bedrijven en die zijn meestal druk. Zolang de centjes overgeboekt worden is het goed toch.

 • Arno Turksma
  Arno Turksma
  Arno Turksma
  16 March 2016

  Dat zou je niet zeggen met al die lege plekken op de hoofdtribune !