Ziyech in lijst met imposante voetballers

Ziyech in lijst met imposante voetballers

  • Bron: Tubantia
  • Maandag 14 Maart 20:32
  • Tom
  • Bekeken: 5570
  • 1 Reacties

Dat Hakim Ziyech belangrijk is voor FC Twente kan niemand ontkennen. Maar dat hij zo belangrijk is dat hij in één adem kan worden genoemd met Messi, Ronaldo en Suaréz is voor velen misschien wel een verassing.

 

Afgelopen zondag scoorde Ziyech zijn 28e goal en gaf de 25e assist sinds de start van vorig seizoen. De enige Europese voetballers die de mijlpaal 25 om 25 hebben gehaald zijn de bovengenoemde spelers volgens FOX Sports. 

 

Wout Brama, oud-FC Twente speler en huidig speler van PEC Zwolle geeft aan dat het moeilijk is Ziyech te beteugelen. "Ziyech is voor meer dan 50 procent FC Twente. Het lastige aan Ziyech is dat hij voortdurend zwerft. Dan komt hij vanaf rechts, dan weer vanuit het midden of vanaf de linkerkant. Daardoor heeft het geen zin om een mannetje op hem te zetten. Bij zonedekking is het heel belangrijk dat er een goede communicatie is tussen de laatste linie en het middenveld. Want ergens daartussen loopt ie vaak.” vertelt de voormalig aanvoerder.

"Vanuit het niets kan Ziyech een wedstrijd draaien. Als tegenpartij probeer je ervan te profiteren dat hij bij balverlies niet zo veel doet. Daar ligt zijn zwakte. Tegelijkertijd moet je dan heel erg oppassen, want op zulke momenten broedt hij alweer op een aanvallende zet.  Zoals bij de 2-1 dus gebeurde. Ziyech is echt een geweldige speler.” aldus Brama.

1 Reacties

1 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.