Twente revancheert zich op nederlaag na uitstekende tweede helft

Twente revancheert zich op nederlaag na uitstekende tweede helft

  • Bron: FC Twente
  • Zondag 13 Maart 12:07
  • Martijn
  • Bekeken: 2082
  • 0 Reacties

FC Twente heeft zich gerevancheerd op de nederlaag bij ADO Den Haag van vorige week. De Tukkers wonnen door goals van Jerson Cabral en Hakim Ziyech. Ondanks de 2-1 overwinning had de zege veel hoger uit kunnen vallen. De Tukkers creëerden in de tweede helft een legio kansen maar de scherpte ontbrak bij Hakim Ziyech om meer doelpunten te creëren.

 

Het eerste kansje was er voor FC Twente na een goede actie van uiteraard Hakim Ziyech. De middenvelder gaf laag voor, maar Zakaria El Azzouzi stond te diep en kreeg de bal net achter zich. Aan de andere kant had Wouter Marinus even later een vrije kopkans, nadat Lars Veldwijk sterk was in de lucht. De middenvelder kopte uiteindelijk met een boogje over. Buiten deze kans was Twente sterker en was Felipe Gutiérrez dicht bij de openingstreffer met een harde volley, alleen zag hij Mickey van der Hart redding brengen.

 

Nick Marsman deed dat tien minuten later ook op een vrije trap richting de hoek van Marinus. De doelman had alleen de pech dat de bal vervolgens bij Dirk Marcellis belandde. Die gaf laag voor, waarna Ehizibue van dichtbij de 0-1 binnentikte. Via Jerson Cabral kregen de Tukkers een goede mogelijkheid om nog voor rust de stand weer gelijk te trekken: de vleugelaanvaller trok naar binnen en kwam met een beetje geluk helemaal vrij. Zijn schot vanaf een meter of twintig was alleen niet nauwkeurig en zeilde ver naast.

 

Direct na rust kwam de 1-1 wel op het scorebord. De bal kwam terecht bij Ziyech, die de bal vanaf de rand van het strafschopgebied ontving en fraai in de verre bovenhoek krulde. Nog binnen tien minuten kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong. Cabral kreeg de ruimte om van rechts naar binnen te trekken en zijn schot met links verdween via het been van Bart van Hintum in de verre hoek. Queensy Menig maakte een minuut later bijna alweer gelijk, maar zijn schot zeilde voorlangs. Even later vond Marinus met zijn poging de handen van Marsman.

 

Zwolle had verder veel moeite om echte kansen te creëren en beperkte zich tot doelpogingen van buiten het strafschopgebied. Ziyech daarentegen kreeg er wel een uit een countermogelijkheid. Hij kon vrij doorlopen op Van der Hart, maar stuitte wel op de goalie. Kort daarop was Ehizibue dicht bij zijn tweede, maar zijn kopbal zeilde over de lat. Het was de laatste echte mogelijkheidheid voor de bezoekers.

 

0 Reacties

0 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.