"Zelden woorden gehoord die achteraf zo waar bleken"

"Zelden woorden gehoord die achteraf zo waar bleken"

 • Bron: Algemeen Dagblad
 • Dinsdag 08 Maart 09:40
 • Martijn
 • Bekeken: 6322
 • 2 Reacties

De laatste week staat vooral in het teken van FC Twente en het ondertekenen van het crediteurenakkoord. Bij FC Twente hopen ze vurig dat de twee oud voorzitters Joop Munsterman en Aldo van der Laan het akkoord snel ondertekenen zodat ze de garantstelling van 32 miljoen niet mislopen.

 

Wilfred Genee, presentator bij Voetbal Inside en columnist in het AD neemt aan dat ze het snel ondertekenen. "Bij zijn aantreden als voorzitter van FC Twente in 2002 waren zijn opvattingen ook duidelijk: ,,FC Twente is een nette club, bij ons gaat er net zo veel uit als er binnenkomt. Er wordt niet gerommeld met de boekhouding”, vertelt hij.

 

“Hij zal het destijds oprecht gemeend hebben. Onder zijn leiding was FC Twente net gered en al snel groeide er ambitie binnen de club. Munsterman droomde van kampioenschappen en de Champions League. ,,Ik werd een megalomane gek genoemd,'' zei hij vorig jaar januari nog lachend in het blad Voetbal International. Om daaraan toe te voegen: ,,Wat wij gedaan hebben, kan eigenlijk niet.'' Zelden woorden gehoord die achteraf zo waar bleken”, is de mening van Genee in het AD.

 

"Joop Munsterman heeft nog zo'n 1,2 miljoen euro in de club zitten, waarvan vier ton voor het aankopen van Gutiérrez. Daarvan zou hij de helft moeten kwijtschelden. Volgens de 'objectieve' Jan Mulder wil hij dat zonder voorwaarden doen - verdere vervolging blijft dan nog mogelijk - maar weigert hij klakkeloos de toegestuurde papieren daarvoor te onderteken. ,,Zo werkt dat toch niet?,'' is de verontwaardigde reactie van Munsterman. Hoezo niet? Het is toch jouw rotzooi! Ruim het dan ook op", besluit Genee.

 

2 Reacties

2 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.

 • Zwaantje Heres
  Zwaantje Heres
  Zwaantje Heres
  08 March 2016

  Nee geen like, vind Genee een naar achterbaks mannetje en zijn woorden zeggen mij niets!