FC Twente-SC Cambuur verdachte wedstrijd volgens KNVB

FC Twente-SC Cambuur verdachte wedstrijd volgens KNVB

 • Bron: Tubantia
 • Maandag 07 Maart 22:21
 • Tom
 • Bekeken: 3192
 • 2 Reacties

FC Twente is de laatste tijd al meermalen in het nieuws geweest in verband met verdachte zaken rondom de club. Na de Doyen deal en de Tadić transfer lijkt ook de wedstrijd FC Twente - SC Cambuur een verdacht randje te hebben. Er zou sprake zijn van 'afwijkend gokgedrag'.

 

De KNVB zou van een Duitse kansspelaanbieder een rapport hebben ontvangen waaruit bleek dat er opmerkelijk veel geld is ingezet op de wedstrijd van 20 februari. Toch geeft de Nederlandse voetbal bond aan dat dit afwijkende gokgedrag niet meteen hoeft te beteken dat er sprake is van matchfixing. "Tegelijkertijd weten we dat een afwijkend gokpatroon een indicatie kan zijn van manipulatie", schrijft de KNVB. "Om die reden verzamelt de KNVB zoveel mogelijk informatie over deze wedstrijden om na te gaan of er meer signalen zijn die aanleiding kunnen geven tot verdere actie. De KNVB heeft contact gehad met alle betrokken clubs en hen op de hoogte gebracht.”

 

Interim-directeur bij FC Twente Onno Jacobs reageerde op de berichten. “Wij waarderen het dat de KNVB ons direct informeert en uitlegt hoe wij een en ander moeten plaatsen. Natuurlijk wil je als club niet met dit soort zaken in verband worden gebracht, maar op dit moment weet de KNVB, en daarmee wij ook, niet meer dan dat er opmerkelijk vaak zou zijn ingezet op FC Twente – sc Cambuur. Het spreekt voor zich dat FC Twente indien nodig meewerkt om informatie te geven.”

 

Het is nog onduidelijk of er een onderzoek volgt.

2 Reacties

2 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.

 • Alex Mönnink
  Alex Mönnink
  Alex Mönnink
  07 March 2016

  Hahahahaha Tja Cambuur wil degraderen en Twente heb geld zat. Wat een onzin zeg. :)