Ex-voorzitters FC Twente staan open voor medewerking schuldsanering

Ex-voorzitters FC Twente staan open voor medewerking schuldsanering

 • Bron: Voetbal international
 • Vrijdag 04 Maart 16:16
 • Tom
 • Bekeken: 4994
 • 6 Reacties

Om uit de schuldsanering te komen zal FC Twente een crediteurenakkoord moeten sluiten. Enkele belangrijke schakels in dit akkoord zijn ex-voorzitters Joop Munsterman en Aldo Van der Laan, beiden hebben aangeven mee te willen werken maar nog niks van de club te hebben gehoord.

 

Het eerder gesloten crediteuren akkoord verviel nadat bleek dat FC Twente niet aan de voorwaarden kon voldoen. Een uitstel volgde, de KNVB gaf de club tot 1 mei om aan de voorwaarden te voldoen. Bij dit akkoord hadden Munsterman en Van der Laan al aangegeven een deel van hun vorderingen te willen laten vallen.

 

Tot dusver heeft ex-voorzitter Joop Munsterman nog niks van de club gehoord.  'In een onderhoud op 23 februari heb ik de club laten weten in principe mee te willen werken aan het treffen van een regeling voor de herstructurering van de financiële positie van Twente', vertelde Munsterman tegen Tubantia. 'Op 26 februari heb ik dat nog eens per mail bevestigd. Mét de uitnodiging in contact te treden met mijn raadsman. Maar we hebben helemaal niets gehoord. Wat kan ik dan nog meer doen? De KNVB kan wel roepen dat ik "vandaag nog moet tekenen" om de club te redden. Maar wát moet ik dan tekenen, als er geen respons komt?', vervolgde Munsterman stelligt.

 

Munsterman heeft momenteel een claim van 1,3 miljoen, maar het is nog onduidelijk of hij de volledige claim of een deel van de claim wil laten vallen. 'Daar wil ik niets over zeggen. Ik ga die gesprekken ook niet zelf doen. Dat is me te emotioneel.'

 

Van der Laan, die een claim heeft staan van zo'n 6 miljoen euro heeft daarentegen al wel een uitnodiging gehad. Hij ontving onlangs een contract van FC Twente om te ondertekenen, maar op deze manier vindt hij het niet kunnen. 'Zo is het niet afgesproken. Op 10 februari zei Twente met mij om tafel te willen om een regeling te bespreken. Maar daarna heb ik helemaal niets meer gehoord, tot er ineens een contract in de bus valt. Ik hecht wel aan de volgorde die Twente heeft aangegeven. Dat lijkt me fatsoenlijk.'

6 Reacties

6 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.

 • Hein Letteboer
  Hein Letteboer
  Hein Letteboer
  04 March 2016

  Aldo vindt de gang van zaken niet respectvol (zie artikel). Man man man 😂

 • Eddie Kimmels
  Eddie Kimmels
  Eddie Kimmels
  04 March 2016

  Dat moeten ze gewoon, zij hebben die ellende ook veroorzaakt.

 • Vincent Beunk
  Vincent Beunk
  Vincent Beunk
  04 March 2016

  Kom op jopie .lever die gejatte geld maar in

 • Ietje Knol
  Ietje Knol
  Ietje Knol
  04 March 2016

  Ja veranderen of verwijderen ?