Persconferentie FC Twente over rapport Knuppe; 'moeten werken aan de toekomst'

Persconferentie FC Twente over rapport Knuppe; 'moeten werken aan de toekomst'

  • Bron: RTV Oost, FC Twente
  • Woensdag 02 Maart 13:54
  • Tom
  • Bekeken: 2992
  • 0 Reacties

Vandaag om 12:00 uur kwam FC Twente met een persconferentie naar aanleiding van de resultaten van het rapport die gisteren bekend werden gemaakt. Achter de microfoon zaten interim directeur Onno Jacobs en Huub Rakhorst, voorzitter van stichting FC Twente '65.

 

Volgens de heer Jacobs was het rapport voornamelijk gericht op de governance en de financiën van de club, ook stond er in het rapport een uitleg van enkele dubieuze zaken die binnen de club zijn gebeurt. Het wachten is momenteel nog op het onderzoek dat FC Twente zelf uitvoert rondom de transfer van Tadiç, hiervoor kan de club eventueel nog straffen krijgen van de KNVB. De resultaten van dit onderzoek zullen eind maart bekend gemaakt worden en dan zal er gekeken worden naar eventuele oplossingen. 

 

De club en haar werknemers zijn blij dat er duidelijke uitkomsten zijn. Jacobs geeft aan dat de conclusie van het rapport, dat er een ongezonde bestuurscultuur heerst, een juiste conclusie is. "Ik voelde dat mensen niet mochten afwijken van bestaande paden. Op het moment dat je afwijkend gedrag vertoonde was het gat van de deur heel dichtbij, en dat is een pijnlijke constatering.", vertelde Jacobs. Verder geeft Jacobs aan dat alle aanbeveling van de heer Knüppe uiterlijk 1 mei opgevolgd zullen worden.

 

De heer Rakhorst van FC Twente '65 geeft aan dat de stichting zich gaat richten op twee specifieke aanbevelingen. De personen en het bestuur. Rakhorst meldt dat Van den Belt en De Winter per direct hun taken voor de club hebben neergelegd en dat de heren Ten Hag en Trebbe in de loop van volgende week hun taken neer zullen leggen. Wel is er voor Van den Belt nog ruimte in eventuele andere posities bij de club. Zowel de club als Van den Belt zijn blij met deze optie. 

 

Dit houdt in dat er nog vier mensen in de club aan zullen blijven. Kees van Ast, Ton Heerts, Onno Jacobs en Huub Rakhorst. Er zal aan de hand van duidelijke profielschetsen zo snel mogelijk worden gezocht naar nieuwe bestuursleden. Deze functies zullen ingevuld worden in een duidelijke structuur met twee bestuursleden en vijf mensen in de raad van commissarissen. Deze commissarissen zullen kennis moeten hebben op het gebied van voetbal, financiën, commercie en er moet enige juridische expertise zijn, dit onder leiding van een kundige directeur met een goed netwerk. In de zoektocht naar deze personen zullen meerdere partijen invloed krijgen waaronder de gemeente en de nieuwe vereniging.

 

Over het financiële plaatje is van interim-directeur Onno Jacobs duidelijk. "We zullen ons moeten richten op de toekomst." Hiermee doelt de bestuurder op het achterhalen van de zaak Tadiç en het afronden van de schuldsanering. Daardoor is het een prioriteit dat er voldaan wordt aan de voorwaarden van de gemeente, wat inhoudt dat er voor 1 mei een nieuw crediteurenakkoord op tafel moet liggen.

 

FC Twente kan nog geen garantie geven dat er mensen aangeklaagd gaan worden. Dit omdat de resultaten van het onderzoek pas net bekend zijn, er nog een onderzoek loopt en omdat er vervolgens nog moet worden gekeken naar de mogelijkheden van vervolging. 

 

"We gaan als club door een moeilijke periode. Veel partijen hebben hun vertrouwen in de club verloren. Het is nu aan ons om te laten zien dat FC Twente weer een club wordt die normaal gaat doen. Onze medewerkers, vrijwilligers, supporters en sponsors moeten weer op een gezonde manier trots kunnen zijn op hun club. Het is een vereiste dat we een meer dan fatsoenlijke relatie opbouwen met de belangrijkste stakeholders; de KNVB en de gemeente. We hopen met een nieuw elan en met andere mensen aan de toekomst van FC Twente te kunnen werken. Kortom een oproep tot een andere mentaliteit en moraliteit.", aldus interim-directeur Onno Jacobs.

 

0 Reacties

0 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.