Rapport FC Twente; een samenvatting

Rapport FC Twente; een samenvatting

  • Bron: FC Twente, Ben Kn?ppe
  • Dinsdag 01 Maart 22:46
  • Tom
  • Bekeken: 3048
  • 0 Reacties

Het rapport van Ben Knüdde over de gang van zaken rondom FC Twente heeft veel stof doen opwaaien. Er zullen mensen uit moeten en dingen zullen drastisch moeten veranderen. Het wachten is nog op een eventuele van de KNVB en de uitslag van het onderzoek van FC Twente zelf. Maar wat stond er eigenlijk in dat rapport? Hier een samenvatting.

 

Het onderzoek dat Ben Knüdde leidde keek naar meerdere aspecten. Zo zijn er aanbevelingen gedaan die moeten worden opgevolgd en zijn er meerdere misstanden aan de kaak gesteld. Knüdde begon het onderzoek met de aanbevelingen die er voor moeten zorgen dat de club beter gaat functioneren.

 

Ten eerste zullen, zoals al eerder vermeldt, meerdere mensen het veld moeten ruimen. Hierbij gaat het om de personen die tussen de ingang van 2013 en eind  juni 2015 een belangrijke bestuursrol hebben gehad. Het zou hierbij gaan om Van den Belt, Ten Hag, Trebbe en De Winter. Deze personen zouden niet meer geloofwaardig zijn in een leiddinggevende rol binnen de club.

 

Ten tweede zal de bedrijfsstructuur moeten veranderen. In het nieuwe model zal de club geleidt worden door een sterke, professionele directie die het gezicht van de club moeten worden. Deze zal functioneren onder het toezicht van een raad van commissarissen die geheel uit onafhankelijke leden zal bestaan. Ook het bestuur van de stichting FC Twente 65' dat de aandelen van de club in handen heeft zal uit onafhankelijke leden moeten bestaan.

 

Op termijn zal ook de supportersvereniging meer inspraak moeten krijgen. Bijvoorbeeld bij het benoemen van de nieuwe directeuren en leden van de RvC. Ook de gemeente zal enkele waarborgingen krijgen.

 

Verde zal de club zich moeten opstellen als een goede werkgever. Dit houdt in dat de werknemers zich veilig moeten voelen bij de club en plezier moeten kunnen hebben in hun werk.


Als laatste zal de club zich moeten richten op het herstellen van de financiën, waarbij een belangrijke stap is dat er een betrouwbaar en duidelijk financieel rapport komt vanuit de club. Hoofdprioriteit is het afronden van de hulpsanering.

0 Reacties

0 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.