Reactie KNVB: Twente moet professioneel bestuursmodel terug invoeren

Reactie KNVB: Twente moet professioneel bestuursmodel terug invoeren

  • Bron: KNVB
  • Dinsdag 01 Maart 21:30
  • Martijn
  • Bekeken: 3372
  • 0 Reacties

Dinsdagavond laat kwam het advies rapport van Ben Knüppe naar buiten waarin duidelijk werd welke wijzigingen er plaats moeten vinden bij FC Twente.

 

Hieronder is de reactie van de KNVB te lezen:

 

"Bestuurders die tussen 2013 en juni 2015 indirect of direct betrokken waren bij de financiële misstanden van FC Twente, moeten hun functie bij de club neerleggen", is te lezen op de site van de KNVB.

 

Duidelijk is dat Gerald van den Belt, Hennie ten Hag, Hein Trebbe en Joop de Winter de functies bij FC Twente moeten neerleggen. Ook mag Joop Munsterman en Aldo van der Laan niet terugkeren in dienst bij FC Twente.

 

De KNVB is in samenspraak met Knüppe ook duidelijk over het bestuursmodel van FC Twente.

 

"Knüppe beveelt in zijn rapport aan dat FC Twente terugkeert naar een bestuursmodel met een professionele, sterke directie die het gezicht naar buiten vormt, onder toezicht van een raad van commissarissen op voldoende afstand. De raad van commissarissen moet volledig onafhankelijk toezicht op het beleid kunnen houden, in die zin dat er geen afvaardiging van sponsoren, supportersverenigingen of andere direct betrokkenen in dit orgaan vertegenwoordigd zijn. Gezien de sterke achterban van FC Twente, is ook het advies FC Twente-supporters meer te betrekken bij dergelijke benoemingen en andere beslissingen over de toekomst van de club", zijn de belangrijkste punten op de site van de KNVB.

 

0 Reacties

0 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.