2016 voor FC Twente; de sportieve resultaten op een rijtje.

2016 voor FC Twente; de sportieve resultaten op een rijtje.

  • Bron: EredivisieStats
  • Maandag 29 Februari 23:15
  • Tom
  • Bekeken: 4672
  • 0 Reacties

Morgen krijgt FC Twente de resultaten van het onderzoek naar de club te horen, het kan zijn dat de er vervelende stappen moeten worden ondernomen of dat er nare sancties opgelegd worden. De sportieve kant van het verhaal daarentegen ziet er een stuk rooskleuriger uit. De resultaten op een rijtje.

 

Sinds de seizoenshervatting in 2016 heeft Twente zes maal gewonnen, alleen AZ en PSV behaalden meer overwinningen, Ajax behaalde er evenveel. 

 

Ook qua puntenaantal doet de ploeg het goed. 18 punten uit acht wedstrijden, wat inhoudt dat er zes maal gewonnen is en twee maal verloren. Ook hierin doet de ploeg het goed; opnieuw deden alleen PSV en AZ het beter, alhoewel ditmaal ook Ajax het beter deed door twee keer gelijk te spelen. 

 

Door dit puntenaantal wist FC Twente zich van de 17e plaats vijf plaatsen omhoog te werken naar de 12e. Hiermee is FC Twente de één-a-beste stijger van de eredivisie; alleen AZ wist verder te stijgen door zich acht plaatsen hoger op de ranglijst plaatsen.

 

Het aantal doelpunten dat FC Twente heeft gescoord is 18, wat een gemiddelde geeft van 2.25 doelpunten per wedstrijd. Verder kreeg de club 8 doelpunten tegen, leidend tot een positief doelsaldo van 10 doelpunten over 2016. 

 

Een ander leuk gegeven is dat FC Twente in 2016 haar 750e eredivisie overwinning wist te behalen. Tot zover was alleen de traditionele top drie dit nog gelukt.

0 Reacties

0 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.