FC Twente zet fantastische zegereeks voort met overwinning op Groningen

FC Twente zet fantastische zegereeks voort met overwinning op Groningen

 • Bron: FCTtoday.nl
 • Zaterdag 27 Februari 20:30
 • Martijn
 • Bekeken: 7924
 • 13 Reacties

FC Twente heeft de zegereeks voortgezet. Zaterdag avond was FC Groningen het volgende slachtoffer van de Tukkers. FC Twente wist in eigen huis te winnen met 2-0 van de Noordelingen. Ondanks de lage amusement waarde van de wedstrijd vielen er twee mooie doelpunten aan Twentse zijde. Zakaria El Azzouzi en Jerson Cabral zorgden ervoor dat FC Twente niet meer achterom hoeft te kijken op de ranglijst.

 

De zege kwam FC Twente volledig toe. In de eerste tien minuten in De Grolsch Veste probeerde Hakim Ziyech het tweemaal met een schot, maar Sergio Padt kon de eerste zonder moeite pakken en maakte ook de tweede, zij het met iets meer inspanning, onschadelijk. Kans nummer drie voor de thuisclub, van Chinedu Ede, belandde daarna op het doel in plaats van erin, maar het bleek wel de laatste waarschuwing. Na dik een kwartier sloeg El Azzouzi namelijk toe en bracht hij FC Twente verdiend aan de leiding.

 

Ziyech bediende Hidde ter Avest precies goed en die legde de bal vervolgens bij de eerste paal neer voor El Azzouzi, die ‘m voor het intikken had en zijn tweede doelpunt maakte in dienst van FC Twente. FC Groningen had tot dat moment nog weinig gecreëerd, maar werd gevaarlijker na het tegendoelpunt. Oussama Idrissi knalde in kansrijke positie over na voorbereidend werk van Lorenzo Burnet en liet daarmee de beste kans voor zijn team in de eerste helft onbenut.

 

Na rust kwam het eerste gevaar weer van FC Twente, maar zowel Lucas Andersen als Ziyech breidde de voorsprong niet uit. Ede, die in 2016 goed was voor vier doelpunten in zes wedstrijden, was ook niet bij machte om zijn team op een iets geruststellendere stand te zetten. FC Groningen toonde echter onvoldoende lef om iets terug te doen en dus mocht FC Twente rustig blijven doorgaan. Cabral maakte uiteindelijk vlak voor tijd de 2-0 uit een pass van Kamohelo Mokotjo, die veel te vrij werd gelaten en Cabral perfect kon bedienen. Door de vijfde opeenvolgende overwinning klimt FC Twente naar plaats elf.

 

13 Reacties

13 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.

 • Gerrit van Spanje
  Gerrit van Spanje
  Gerrit van Spanje
  28 February 2016

  Hierbij past een woord dat ik voor de winterstop niet in mijn mond durfde te nemen: degelijkheid.

 • Harrie Besselink
  Harrie Besselink
  Harrie Besselink
  28 February 2016

  Twente is goed bezig. 5 de overwinning reeks op rij. Ga zo door tot eind April

 • Miranda Gerrits
  Miranda Gerrits
  Miranda Gerrits
  27 February 2016

  Gefeliciteerd met jullie knappe overwinning

 • Hennie Ardesch
  Hennie Ardesch
  Hennie Ardesch
  27 February 2016

  Dik verdiend.Nu weer verder naar de eerste acht.Kwaliteit genoeg.

 • Sharon Drenth
  Sharon Drenth
  Sharon Drenth
  27 February 2016

  Kan het ook op een kinderachtige manier dan?? Wat een domme titel! Maar goed gespeeld Twente!

 • Hanny Smelt
  Hanny Smelt
  Hanny Smelt
  27 February 2016

  Geweldig hoor supper mooi