Openhartig interview met Stefan Thesker; 'Je hebt wel gedachten over dingen die niet zo mooi zijn'

Openhartig interview met Stefan Thesker; 'Je hebt wel gedachten over dingen die niet zo mooi zijn'

  • Bron: FC Twente
  • Zaterdag 27 Februari 15:26
  • Tom
  • Bekeken: 3408
  • 2 Reacties

Afgelopen maand kreeg Stefan Thesker te horen dat hij een tumor had, vlak daarna ging hij onder het mes. In een interview met FC Twente TV doet de speler een boekje open over de afgelopen periode.

 

Het begon allemaal toen hij zelf iets voelde, er niet vanuitgaand dat het ernstig is. "Als mijn moeder er niet was geweest was ik nooit naar de arts gegaan, je denkt toch altijd dat jou het niet overkomt." De arts stelde vast dat er wel degelijk iets was, maar ook toen was de eerste gedachte van de verdediger bij het voetbal. “Je eerste gedachten zijn: hoe lang kan ik niet voetballen? Totdat de arts tegen je zegt: het gaat om je leven. Dan pas besef je dat het voetbal helemaal niet meer belangrijk is.”

 

De zondag na de diagnose staat Thesker toch weer op het veld. Vlak voor de wedstrijd lichtte hij zijn teamgenoten in. "Ik wilde het ze eerst niet vertellen zo vlak voor de wedstrijd, maar uiteindelijk had ik wel het gevoel dat het gezegd moest worden en het liefste wilde ik het liefste het zelf vertellen. Uiteindelijk was het wel heel positief."

 

Twee dagen later werd de tumor operatief verwijderd, nog enkele dagen later kreeg de verdediger te horen dat er geen uitzaaiingen waren. “Ik heb geen behandeling of chemo nodig. Hoop dat het nu schoon is, dat het klaar is.”

 

Dat de ploeg tegen Heerenveen het veld betrad met t-shirts met de tekst ‘Stefan sterkte’ erop heeft de speler goed gedaan. “Dat is een moment dat je nooit meer vergeet. Dat heb je gewoon nodig, als je zulke slechte tijden hebt en als je dat ziet, dan krijg je weer positieve gedachten.”

 

Ondertussen zit Thesker midden in het revalidatie proces, “Ik doe nu vooral loop- en krachttraining maar met ballast is nog niet echt mogelijk. Als alles goed gaat hoop ik met twee of drie weken weer met de jongens mee te trainen, maar dat is afwachten.” Ook geeft hij aan niet anders in het leven te staan door de gebeurtenissen van afgelopen tijd. "Het is niet zo dat ik helemaal anders naar het leven kijk, maar je beseft je wel dat er maar zo iets kan gebeuren wat je niet in eigen handen hebt.

2 Reacties

2 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.