FC Twente pakt drie punten tegen SC Cambuur

FC Twente pakt drie punten tegen SC Cambuur

 • Bron:
 • Zaterdag 20 Februari 23:00
 • Tom
 • Bekeken: 5674
 • 9 Reacties

FC Twente heeft vanavond voor de vierde keer op rij drie punten gepakt. Thuis in de Grolsch Veste werd SC Cambuur verslagen met een 3-0 eindstand. 

 

De wedstrijd begon fanatiek maar slordig. Zowel Twente als Cambuur doken regelmatig bij elkaar voor de goal op. Hoewel FC Twente toch een lichte overhand had bleek de Friese verdediging telkens sterker, tot er halverwege de eerste helft een defensieve blunder van Cambuur voor zorgde dat Ziyech in balbezit kwam. Na twee spelers uitgespeeld te hebben deed de middenvelder een doelpoging die er toe leidde dat Peersman de bal in eigen doel werkte. Na de goal zette Twente aan en heeft keeper Nienhuis meerde malen goed werk verricht voor de Friezen. Toch wist Cabral met een geweldig schot de bal in de kruising van Cambuur te werken en zijn club op 2-0 te zetten. 

 

De tweede helft was van een lager kaliber. FC Twente leek het allemaal wel goed te vinden en Cambuur was niet in staat hier gebruik van te maken. De Enschedese spelers begonnen allemaal wat individueler te spelen, wat niet zorgde voor een aantrekkelijkere wedstrijd. Ziyech daarentegen wist nog wel tweemaal de Friezen te verassen met een vrije trap maar beide pogingen zag hij er niet in gaan. Pas in de slotminuut was er nog enige spanning in de wedstreid. Monteiro moest er na een discutabele beslissing af met rood en zorgde er voor dat FC Twente het nog een keer mocht proberen vanaf de penaltystip. Hakim Ziyech zorgde met een geweldige Panenka voor de 3-0 waarna de wedstrijd was gespeeld.

 

1-0  '27 Peersman (ed)

2-0  '31 Cabral

3-0  '92 Ziyech 

 

9 Reacties

9 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.

 • Harry Freriksen
  Harry Freriksen
  Harry Freriksen
  21 February 2016

  ik heb ze de laatste weken wel beter gezien. Maar de 3 punten zij nhet belamgrijkst.

 • Ben Nijkamp
  Ben Nijkamp
  Ben Nijkamp
  20 February 2016

  3 PUNTEN en daar gaat het om... en de steun van de fans in het stadion. Het mooie voetbal komt vanzelf wel weer...

 • Charles de Jong
  Charles de Jong
  Charles de Jong
  20 February 2016

  Het hoeft nu even niet mooi te zijn, de punten tellen en ik ben tevreden over de aanpak van René Hake. Laten we nu koesteren dat onze club sportief de wind in de rug heeft.

 • Bonne Niks
  Bonne Niks
  Bonne Niks
  20 February 2016

  Eerste helft ging wel maar 2e helft was bagger

 • Eric Scholten
  Eric Scholten
  Eric Scholten
  20 February 2016

  Was geen top wedstrijd 3 punten zijn belangrijk