• Zaterdag 06 Februari 21:57
  • Martijn
  • Bekeken: 3926
  • 6 Reacties

FC Twente weet weer eens wat winnen is in een uitwedstrijd. De Tukkers wonnen vorig seizoen voor het laatst een uitwedstrijd, vandaag was het wel raak. FC Twente weet sc Heerenveen met 1-3 te verslaan.

Henk Veerman heeft weinig kansen nodig om tot scoren te komen. Tegen Twente vond hij na een klein kwartier het doel en hij heeft nu na 25 doelpogingen al 5 keer gescoord in de Eredivisie. De ex-spits van FC Volendam profiteerde van een fout van doelman Nick Marsman en schoot simpel binnen: 1-0. In de periode voor het doelpunt probeerden beide partijen van zich af te bijten, maar waren er nog geen noemenswaardige kansen gecreëerd.

Na het eerste kwart kwam het duel nog meer tot leven: Sam Larsson krulde een vrije trap tegen de paal, Joachim Andersen mikte in de handen van Erwin Mulder, een treffer van Heerenveen werd vanwege buitenspel afgekeurd, Cabral trof het zijnet en Ziyech raakte na 37 minuten de paal. Vijf minuten voor rust kreeg het bezoek van trainer René Hake dan toch loon na werken: verdediger Bruno Uvini kopte uit een vrije trap van Ziyech hard raak voor de 1-1.

Twente hoopte in de tweede helft op dezelfde voet verder te gaan en kreeg na vier minuten al een goede kans, maar Chiendu Ede draaide de verkeerde kant op en maakte het Mulder daardoor niet al te lastig. De roodhemden bleven de bovenliggende partij, maar dat betekende niet dat Heerenveen niet meer gevaarlijk werd. Joey van den Berg schoot na ruim een uur spelen van ongeveer 25 meter over en Kenny Otigba mikte uit de draai eveneens te hoog. Halverwege de tweede helft stuitte Ziyech op Mulder.

Het duel kon nog alle kanten op, maar na 69 minuten kreeg Heerenveen een tegenvaller te verwerken. Joost van Aken gleed Zakaria El Azzouzi van de sokken en kreeg een tweede gele kaart. Twente leek de overtalsituatie echter niet uit te kunnen buiten, want men kwam lange tijd niet verder meer dan een afstandspoging van Ziyech, die rakelings over de kruising zeilde. Na 89 minuten viel dan toch nog de 1-2: Thomas Agyepong snelde over de linkerkant en gaf strak voor, waarna Cabral het leer tegendraads kon binnenschuiven. Ziyech kreeg het thuispubliek vervolgens helemaal stil door de 1-3 te maken.