Oosterwijk maanden uit de roulatie: "Jari kiest er nu zelf voor"

Oosterwijk maanden uit de roulatie: "Jari kiest er nu zelf voor"

 • Bron: FC Twente
 • Donderdag 04 Februari 10:33
 • Martijn
 • Bekeken: 3306
 • 1 Reacties

Jari Oosterwijk komt dit seizoen niet meer in actie voor FC Twente. De boomlange aanvaller wordt namelijk geholpen aan hart ritmestoornissen. Sinds het begin heeft de 20-jarige aanvaller hier last van, Oosterwijk ziet zijn kans nu schoon om zich te laten behandelen.

 

“Ik wil hier graag zo snel mogelijk van af zijn. Ik was er wel een beetje klaar mee.” Aan het begin van het seizoen kreeg Oosterwijk hier s’ochtends mee te maken. “Ik merkte dat mijn hartslag heel aanwezig was, het voelde heel onregelmatig. Mijn vader heeft het ook wel eens gehad, dus ik wist dat het niets ernstigs was. Ik schrok er ook niet echt van en ben die ochtend gewoon naar de club gereden”, aldus de spits tegenover FC Twente.

 

“Jongeren hebben hier niet zo vaak last van en wanneer het bij sporters voorkomt dan zijn het vaak duursporters”, vertelt club arts Bas Peijs. “Jari is wat dat betreft een uitzondering. Wanneer hij zo’n aanval krijgt moet het hart weer in het goede ritme gebracht worden. Dat kan met medicatie, maar ook met een elektrische schok. Er is geen spoed bij, maar het is voor Jari gewoon heel vervelend, het zorgt voor een opgejaagd gevoel. Medisch gezien is er geen noodzaak om de ingreep te ondergaan, maar Jari kiest er nu zelf voor. Het is voor hem heel onprettig als het hem overkomt, dat is begrijpelijk. Tijdens de ingreep wordt het plekje waar het ontstaat dicht gebrand en op die manier geïsoleerd.”

 

1 Reacties

1 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.

 • Alex Dijkstra
  Alex Dijkstra
  Alex Dijkstra
  04 February 2016

  Ik vind echt dat ze een vind ik niet leuk knop op moeten doen