De Jong: "Er waren veel meer spelers die slechte ervaringen met hem hadden"

De Jong: "Er waren veel meer spelers die slechte ervaringen met hem hadden"

 • Bron: Helden Online
 • Woensdag 03 Februari 12:28
 • Martijn
 • Bekeken: 3156
 • 1 Reacties

Luuk de Jong kende een fantastische tijd bij FC Twente maar tegenwoordig speelt hij voor PSV. De  spits die vorig seizoen al kampioen werd met PSV kwam over van Borussia Monchengladbach, de club waaraan FC Twente hem verkocht.

 

De Jong heeft mooie herinneringen aan zijn tijd bij FC Twente maar aan de toenmalig voorzitter Joop Munsterman heeft hij mindere herinneringen.

 

“Er werd een bedrag genoemd wat Twente voor me wilde hebben en Gladbach wilde dat betalen. Twente wist dat er meer clubs geïnteresseerd waren in me en dacht: we schroeven het bedrag op”, vertelt hij in het magazine Helden. FC Twente ontvang rond de 15 miljoen euro voor de aanvaller. De Jong had recht op 10 procent van de transfersom maar heeft dat bedrag laten vallen om de deal rond te maken.

 

“Voor de club wilde ik absoluut niet dat dit gebeurde, laat dat duidelijk zijn. Maar wat Munsterman betreft dacht ik: misschien is dit karma. Niet alleen ik heb problemen met hem gehad, er waren veel meer spelers die slechte ervaringen met hem hadden”, besluit hij zijn gesprek.

 

1 Reacties

1 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.

 • Dennis Kosters
  Dennis Kosters
  Dennis Kosters
  03 February 2016

  Dus omdat Munsterman de prijs opschroeft, heeft De Jong een hekel aan hem? Tsja, als de kopende club(s) niet aan de vraagprijs willen voldoen en je zelf water bij de wijn doet, moet je dat niet op Munsterman afschuiven.