Ledenvereniging vraagt KNVB om milde straf

Ledenvereniging vraagt KNVB om milde straf

  • Bron: TC Tubantia
  • Vrijdag 29 Januari 11:03
  • Job
  • Bekeken: 1864
  • 0 Reacties

FC Twente heeft sinds een week een ledenvereniging. Inmiddels hebben zich 2.000 mensen aangemeld en heeft de vereniging een brief verzonden aan de licentiecommissie van de KNVB.

 

Voorzitter van FC Twente Verenigt Jan Gerritsen vindt dat de club meer dan genoeg gestraft is: "We willen dan ook graag met de directie van de KNVB en het bondsbestuur om de tafel. Om ook hen ervan te overtuigen dat FC Twente genoeg gestraft is, maar dat de verantwoordelijken hiervoor moeten worden aangepakt."

 

"We moeten absoluut volume krijgen als we een belangrijke gesprekspartner willen worden. Daarom is het belangrijk dat jaarkaarthouders, sponsoren en en andere Twentenaren die de club liefhebben zich aanmelden. Onze leden bepalen straks wie er beleid maakt bij FC Twente. Dat is echt uniek in Nederland."

 

 

Hieronder vindt u de brief, afkomstig van TC Tubantia:

 

Geachte licentiecommissie,

In de afgelopen jaren zijn er dingen bij FC Twente gebeurd die niet door de beugel kunnen. Dat is pijnlijk om te moeten constateren en het is daarom noodzakelijk orde op zaken te stellen. Bij overtreding hoort straf en de zes puntenaftrek en de geldboete zijn niet meer dan logisch als belangrijk signaal naar het hele betaalde voetbal in Nederland en FC Twente in het bijzonder. Echter, inmiddels maken wij ons ernstige zorgen over het voortbestaan van onze club.

 

Zowel KNVB, gemeente Enschede, het nieuwe management van FC Twente en alle betrokken supporters en sponsoren doen er alles aan om er samen voor te zorgen dat er een gezonde toekomst op een nieuwe basis mogelijk wordt. De vele onderzoeken die op dit moment uitgevoerd worden, dragen daar aan bij. Niet alleen gaat het om een evaluatie van alles wat er aan toe heeft bijgedragen dat het mis heeft kunnen gaan, maar juist de ambitie om vorm te geven aan de voetbalclub voor de toekomst, is een ambitie die verbindt en motiveert.

 

Die energie is voelbaar. De lijken moeten uit de kast, de cultuur moet op de schop en het moet anders. Beter! De tijdsdruk die we voelen is enorm en ook de verantwoordelijkheid om het goed te doen. Daarom willen wij een warm pleidooi houden voor clementie als het gaat over de tijd die FC Twente nodig heeft om schoon schip te maken. Er wordt met man en macht gewerkt om dat te doen wat nodig is. Wij zijn inmiddels zwaar beboet voor de gemaakte fouten in het verleden, maar nu moet ons van daaruit wel een perspectief geboden worden op het overeind kunnen houden van de club. Ingrepen die het einde van de club tot gevolg zouden hebben, zijn misschien vanuit het perspectief van het opleggen van straf verdedigbaar, maar vanuit het perspectief van de brede achterban en hardwerkende medewerkers niet uit te leggen.

 

Wij gaan er vanuit dat u als commissie naast het strafoordeel ook rekening houdt met de initiatieven van FC Twentenaren, die er alles aan doen om hun club te behouden en die dit moment aan willen grijpen om het beter te maken. Beter dan het ooit was en ook als voorbeeld voor de rest van het betaalde voetbal in Nederland. Wij zijn er van overtuigd dat dat kan en daar willen we ons voor inzetten. Echter kunnen we dat alleen doen als u met het opleggen van een eventuele strafmaat rekening houdt met wat de club en haar achterban nog aan kunnen.

 

FC Twente is stevig ingebed in de regio en heeft een brede achterban. Vanuit deze brede achterban is onlangs de ledenvereniging FC Twente ’65 opgericht, deze wordt actief ondersteund door alle supportersverenigingen en sponsorgeledingen. Doel van deze ledenvereniging is om op democratische wijze inspraak en controle door supporters en sponsoren te organiseren. Vorige week is de oprichtingsakte ondertekend. Met het huidige bestuur van FC Twente bestaat een goed contact, zij hebben ons initiatief omarmd. En ook de reacties van de supporters zijn zeer bemoedigend. De bekendmaking van de oprichting heeft er toe geleid dat van de 40.000 aspirant-leden al vele FC Twente-fans hun lidmaatschap hebben bevestigd en onze doelstellingen ondersteunen.

 

Het instellen van een ledenvereniging, die stapsgewijs de samenwerking met de bestaande BVO FC Twente intensiveert, past bij de wensen van de Enschedese gemeenteraad om meer betrokkenheid van supporters en sponsoren bij de koers van FC Twente te organiseren. Wij zijn van mening dat een sterke betrokkenheid, middels inspraak, toezicht en transparantie een stevig fundament biedt voor een gezonde toekomst van FC Twente. Een toekomst waarin de situatie als de huidige niet meer kan gebeuren. We hebben in de afgelopen tijd onderzoek gedaan naar verenigingsmodellen bij diverse clubs in Engeland en Duitsland en zien dat grote ledenbetrokkenheid veelal leidt tot een gezonde en florerende voetbalvereniging.

 

Met lede ogen zien wij hoe supporters, sponsoren, trainers en spelers en hardwerkende medewerkers van FC Twente nu klap op klap te verwerken krijgen. Hoe een hele club en haar grote achterban een hele zware prijs moet betalen voor het kennelijke wanbeleid door een aantal verantwoordelijken in de achterliggende periode. Natuurlijk begrijpen wij heel goed dat dergelijk wanbeleid niet ongestraft mag blijven. En natuurlijk moeten degenen die hiervoor verantwoordelijk blijken te zijn daarop keihard worden afgerekend. Het recht moet zijn loop hebben, in het belang van het Nederlands voetbal en in het belang van onze club. Wij vragen u echter om scherp voor ogen te houden door wie dit wanbeleid is gevoerd en eventuele extra strafmaatregelen bij hen neer te leggen en niet meer bij onze club als zodanig. Bied onze club het perspectief op reiniging en zuivering en daarmee op continuïteit en voortbestaan. Dat is het klemmende beroep dat wij op u doen! Wat uw beslissing en eventuele verdere maatregelen tegen FC Twente ook mogen zijn, realiseer u dat hoogstwaarschijnlijk niet alleen de veroorzakers voor de straf opdraaien, maar vooral de mensen met hart voor de club die part noch deel aan deze situatie hebben. Graag treden wij met u in overleg om gezamenlijk te kijken hoe we onze prachtige club een solide basis voor de toekomst kunnen geven.

 

Namens Ledenvereniging FC Twente ’65, Jan Gerritsen en Laurens ten Velde.

0 Reacties

0 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.