• Woensdag 27 Januari 20:48
  • Martijn
  • Bekeken: 2474
  • 0 Reacties

NEC is naar de vierde plaats geklommen in de Eredivisie. De club uit de Keizerstad had aan late doelpunten van Anthony Limbombe en Christian Santos voldoende om FC Twente van zich af te schudden (2-0) en heeft nu nog maar twee punten minder dan Feyenoord. Twente blijft met zestien punten in de gevarenzone staan.

NEC boekte slechts één zege in de laatste achttien competitiewedstrijden tegen Twente, maar woensdag was het dus weer raak voor de Nijmegenaren. In een vrij vlakke eerste helft waren de beste mogelijkheden al voor het team van trainer Ernest Faber: na 25 minuten volleerde Wojciech Golla de bal bij de tweede paal over en enkele minuten later kon Santos onder druk van Bruno Uvini niet goed afdrukken. De Venezolaan schoot na een voorzet van Limbombe bij de eerste paal hoog over de kooi van keeper Nick Marsman.

Twente eiste met name in de beginfase de bal op, maar kwam in het eerste bedrijf niet verder dan afstandspogingen van Hakim Ziyech en Jerson Cabral. Na twintig minuten werd een treffer van Zakaria El Azzouzi vanwege een handsbal afgekeurd en daardoor bleef het na 45 minuten voetballen dus bij een brilstand in De Goffert. Het eerste gevaar in de tweede helft kwam van het Twente van coach René Hake: Cabral kapte vanaf rechts naar binnen en zette met een schot doelman Brad Jones aan het werk.

Na een uur moest de Australische aanvoerder opnieuw in actie komen en dit keer op een inzet van El Azzouzi, die na een counter was doorgebroken. NEC ontsnapte zodoende aan een achterstand en liet in aanvallend opzicht niet veel zien, maar kwam een kwartier voor tijd plots op voorsprong. Limbombe lobte de bal na een pass van Navarone Foor over Marsman heen: 1-0. Het in het wit gestoken Twente slaagde er hierna niet meer in om nog langszij te komen en incasseerde ook nog de 2-0 van Santos.