VI-journalist waarschuwt FC Twente: "Ze schieten er helemaal niets mee op. "

VI-journalist waarschuwt FC Twente: "Ze schieten er helemaal niets mee op. "

  • Bron: Voetbal International
  • Woensdag 27 Januari 13:11
  • Job
  • Bekeken: 3354
  • 1 Reacties

Peter Wekking, journalist van Voetbal International, is van mening dat FC Twente niets opschiet met de transfer van Hakim Ziyech. De FC Twente-volger is bang dat de Tukkers in dezelfde situatie zitten als destijds met Tadic. De toenmalige zaakwaarnemer van de Serviër kreeg liefst 3,6 miljoen euro mee. 

 

Het probleem is dat Hakim Ziyech destijds ook naar Feyenoord kon. De middenvelder kon daar een salaris van 1,2 miljoen euro per jaar gaan verdienen. Bij FC Twente nam Ziyech echter genoegen met vijf ton op jaarbasis. De kans is dus vrij rëeel dat FC Twente bij een transfersom het verschil aan Hakim Ziyech en co. moet overdragen.

 

Daarnaast is FC Twente verplicht om een transfervergoeding van 15% over te dragen aan SC Heerenveen. Tot slot moeten de tukkers minstens 4,7 miljoen euro reserveren voor de gemeente, dit is afgesproken en moet FC Twente nakomen om de garantstelling van 37 miljoen euro niet kwijt te raken. 

 

Onderaan de streep blijft er dus niet veel over voor de Tukkers. Het is dus sterk de vraag of FC Twente de selectie kan versterken zodra Ziyech verkocht is. 

1 Reacties

1 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.