Straf voor FC Twente omtrent Dusan Tadic lijkt kwestie van tijd

Straf voor FC Twente omtrent Dusan Tadic lijkt kwestie van tijd

  • Bron: TC Tubantia
  • Zaterdag 23 Januari 15:34
  • Jeffrey
  • Bekeken: 2722
  • 0 Reacties

 

Er blijven maar lijken uit de kast rollen bij FC Twente. Op de niewjaarsreceptie maakte FC Twente bekend dat er een rare constructie was gevonden omtrent de transfer van Dusan Tadic.  

 

FC Twente zou een bedrag van 3 miljoen euro hebben bemiddeld bij de transfer van Tadic naar Southampton. 3 miljoen euro voor het bemiddelen van een transfer is een zeer hoog bedrag, en omdat het bedrag zo hoog is, wordt het gelijk een beetje verdacht. Bij wie de 3 miljoen euro in de zak is gekomen, is ook maar de vraag. Volgens Gerbern Kuitert van TC Tubantia kan het geld naar de volgende mensen zijn gegaan:

 

1. Het kon een extratje zijn voor Dusan Tadic. Als dat inderdaad zo is, maakt FC Twente zichzelf schuldig aan het ontduiken van de belasting. Het gaat er dan namelijk om, dat er dan namelijk geen loonbelasting is betaald. Ook over de sociale premies is er geen belasting betaald.

 

2. Het kan ook mogelijk zijn dat het geld naar één van de functionarissen is gegaan. Het kan zijn dat Twente het geld eerst naar spelersmakelaar heeft overgemaakt, waardoor het overgemaakt heeft kunnen worden tot de functionaris van de verkopende club (in dit geval dus FC Twente). Het zou hier kunnen gaan om de bestuurder, trainer of de directeur.

 

3. De laatste mogelijkheid kan zijn dat Twente snel geld nodig had, in dat geval is het geld snel overgemaakt naar Engeland. Dit kan een geval zijn, omdat Tadic zo snel mogelijk weg moest bij de club uit Enschede, en dus maakte de Tukkers de 3 miljoen zo snel mogelijk over naar Southampton. Zoran Pavlovic was toen nog de spelersmakelaar bij de The Saints, en dus zou hij haast hebben gemaakt vanwege het geld dat zo snel kwam uit Enschede.

 

Maar de vraag is en blijft: hoe gaat FC Twente hier nou mee gestraft worden? Als het inderdaad zo is dat de 3 miljoen naar de speler is gegaan, krijgt FC Twente een boete van 3 miljoen met een gevolg van de belastingdienst. De licentiecommisie van de KNVB kan dit dan als aanleiding zien om de ploeg uit Enschede weer punten in mindering te geven. Oftewel, FC Twente nog meer in de problemen te helpen, door eigen domme fouten. Dezelfde straffen hangen boven het hoofd als het tweede scenario waar is. Als het blijkt dat het laatste scenario de waarheid is, is er niks aan de hand bij FC Twente. Dan moet Pavlovic zich zelf verantwoorden tegenover Dusan Tadic, de oud-sterspeler van FC Twente.

0 Reacties

0 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.