FC Twente begint ledenvereniging en bundelt krachten van sponsoren en supporters

FC Twente begint ledenvereniging en bundelt krachten van sponsoren en supporters

 • Bron: Tubantia
 • Dinsdag 19 Januari 21:19
 • Tom
 • Bekeken: 2604
 • 11 Reacties

FC Twente gaat er voor zorgen dat ook sponsoren en supporters invloed op de club kunnen krijgen. Met de oprichting van de ledenvereniging ‘Twente, verenigt!’ wordt de club de eerste van Nederland waarvan iedereen lid kan worden.

 

Bij de invoering van de ledenvereging zijn alle seizoenkaarthouders tot aspirant-lid benoemt, waardoor de vereniging nu al 26.000 leden telt. Echter moeten deze seizoenskaarthouders zich nog wel inschrijven op de website. www.twenteverenigt.nl. Dit lidmaatschap vervalt aan het einde van het seizoen. Er zitten vrijwel geen eisen aan het lidmaatschap, behalve de kosten van €19,65 per jaar (als je de komma weghaalt het oprichtingsjaar van de club).

 

Het doel van de vereniging is om transparant te zijn naar de buitenwereld en dubieuze zaken te voorkomen. Door de ledenvereniging krijgen de supporters en sponsoren invloed door twee vertegenwoordigers in de raad van commissarisen te hebben.

 

Het is een manier van zelfbinding, “Als er zoveel mensen over je schouder meekijken in de RVC, dan pas je wel op’’, zegt Jan Gerritsen, voorlopig voorzitter van de leden vereniging. Afgelopen zaterdag kwamen er ruim 100 supporters en sponsors bij elkaar, waarbij ook alle 25 supportersverengingen waren vertegenwoordigd, evenees de TOS en de Supportgroep. "We hebben uitleg gegeven en het verder uitgewerkt. Iedereen steunt de oprichting van de vereniging. Ook het bestuur van Twente staat hier achter’’, aldus Gerritsen.

11 Reacties

11 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.

 • Jurjen Regenspurg
  Jurjen Regenspurg
  Jurjen Regenspurg
  19 January 2016

  Jongs, wie bint aspirant lid! Heeeeeeeeeelemaaaal gooeeewd! Niels van den Barg Pim Beernink

 • Bas Bevers
  Bas Bevers
  Bas Bevers
  19 January 2016

  Ook weer een leuk bedrag, 19,65 x 26.000 = 510.900 euro