'FC Twente kan snel anderhalf miljoen euro bijschrijven'

'FC Twente kan snel anderhalf miljoen euro bijschrijven'

 • Bron: twenteinsite.nl
 • Dinsdag 12 Januari 13:10
 • Jeffrey
 • Bekeken: 6918
 • 4 Reacties

Het lijkt er zeer waarschijnlijk op dat FC Twente een financiële meevaller krijgt. Het Chinese Shanghai Greenland Shenhua heeft een miljoenenbod geboden op de oud-speler van FC Twente, namelijk Cheick Tiote. De Engelse club twijfelt over het akkoord gaan, maar als ze akkoord gaan verdient FC Twente er 1,6 miljoen euro voor.

 

Tiote vertrok bij FC Twente na het kampioenschap van 2010. Newcastle betaalde destijds 2,5 miljoen voor de speler uit Ivoorkust. Hij werd een sensatie in Engeland en werd in verband gebracht met o.a. Manchester City en Arsenal, maar tot een overgang kwam het nooit. Dit had veel te maken met zijn sportiviteit, in- en buiten het veld, zoals te veel gele kaarten.

 

Tiote is ondertussen alweer bezig met zijn zesde seizoen bij Newcastle waar hij ook weer herenigd werd met Steve McClaren. Zelf gaf de middenvelder al aan te willen vetrekken en klaar te zijn voor een nieuw avontuur. Dat kan in China, waar Shanghai Greenland Shenhua een bod heeft uitgebracht op Tiote van 10,5 miljoen.

 

Als de transfer doorgaat verdient FC Twente 20% van de winst die Newcastle zal maken. Over een winstbedrag van 8 miljoen is dat ongeveer 1,6 miljoen euro. Geld dat FC Twente goed kan gebruiken nu ze in de zware tijden zit.

4 Reacties

4 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.

 • Vincent Beunk
  Vincent Beunk
  Vincent Beunk
  12 January 2016

  Veel te weinig .wij willen 10 miljoen

 • Robin ter Mors
  Robin ter Mors
  Robin ter Mors
  12 January 2016

  kan dat shanghai niet beter een ziyech gebruiken...???