Van der Laan erkent nalatigheid

Van der Laan erkent nalatigheid

 • Bron: Financieel Dagblad
 • Dinsdag 22 December 16:47
 • Tom
 • Bekeken: 3462
 • 1 Reacties

Een maand geleden stapte Aldo van der Laan op als preses van FC Twente nadat bleek dat de club geheime contracten had afgesloten. De problemen die hierdoor zijn ontstaan zijn bij FC Twente nog altijd voelbaar, van der Laan deed zijn verhaal bij het Financiëel dagblad. 'Ik ga nooit meer het voetbal in.'

 

Van der Laan wordt samen met Joop Munsterman door vele FC Twente fans gezien als de oorzaak tot de algehele malaise rondom de club. De 'sidenotes' die bij het contract met Doyen zaten en in het geheim waren afgesloten worden nog altijd gezien als de schuld van beide voormalig voorzitters. 

 

Van der Laan geeft in het interview aan dat hij eigenlijk helemaal geen voorzitter had willen worden. "Ik had het liever overgeslagen, ik ben liever buiten beeld dan in beeld. Maar ik wilde de club niet in de steek laten." vertelt de voormalig preses. Uiteindelijk is van der Laan op eigen verzoek opgestapt als voorzitter van FC Twente, met veel spijt. "In november ben ik door het nieuws ballast voor de club geworden. Op dat moment kon ik niets anders doen dan wegwezen. Maar ik mis het voetbal enorm.", aldus Van der Laan.

 

Dat er veel misgegaan is is niet te ontkennen. Van der Laan denkt te weten waar het uiteindelijk mis ging. "De grootste fout is het gebrekkige toezicht geweest. Joop was algemeen directeur en tevens voorzitter van de rvc. We hadden ook geen goede controle op de financiën. Als onze prognoses waren doorgelopen, had het plaatje wel geklopt. We zijn veel te optimistisch geweest. Dat reken ik mezelf ook aan. Ik vraag me nog steeds af hoe het heeft kunnen gebeuren."

 

Van der Laan geeft aan dat er signalen van foutief bestuur waren, maar dat ze niet opgepikt werden. "In oktober 2014 presenteerde Joop Munsterman als directeur cijfers aan de rvc die uitgingen van een winst van € 3 mln. Maar in februari en maart van dit jaar bleken die cijfers niet te kloppen." Wel heeft de voormalig preses op een andere manier proberen in te grijpen. "Dit voorjaar heb ik met een aantal vermogende mensen circa €5 mln in de club gestoken, anders had FC Twente niet meer bestaan. Banken wilden maar een klein beetje doen en veel Twentse ondernemers gaven niet thuis."

 

Hoewel Van der Laan aangeeft hij zichzelf de hele situatie aanrekent probeert hij ook de boel te relativeren. "We waren met vijf commissarissen en een managementteam. Men moet niet alles wat er gebeurd is alleen op Joop Munsterman en mij betrekken.", stelt de voormalig voorzitter. "Ik heb naar eer en geweten gehandeld."

 

Hoewel Van der Laan door vele FC Twente fans met de nek wordt aangekeken blijft hij trouw supporter. "Ik hoop over een tijd wel weer naar het stadion te kunnen, dat alles is overgewaaid en het weer beter gaat met de club."

 

 

1 Reacties

1 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.

 • Karin van Veen
  Karin van Veen
  Karin van Veen
  22 December 2015

  Nou....die uitspraak kan zo op een tegeltje!