Zwak FC Twente op historische avond onderuit

Zwak FC Twente op historische avond onderuit

 • Bron: FCTtoday.nl
 • Vrijdag 18 December 22:29
 • Martijn
 • Bekeken: 3220
 • 7 Reacties

Vrijdagavond 18 december werd de laatste competitie wedstrijd gespeeld. Het was geen gemakkelijke opgave, want de Tukkers moesten afreizen naar Arnhem. Het was niet de beste avond van FC Twente. Ze creëerden wel kansen, maar Vitesse was aanvallender, waardoor FC Twente terug werd gedwongen op eigen helft. Het werd niet meer dan een 5-1 nederlaag.

 

Het begon al in de opstelling. Keeper Joël Drommel moest het doel weer in, want eerste keeper Nick Marsman is geschorst. De wedstrijd was onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük, die een goede wedstrijd floot, er werden weinig arbitrale fouten gemaakt. Het was vandaag waarschijnlijk ook de laatste wedstrijd van sterspeler Hakim Ziyech aan Twentse zijde. Ook was het vandaag nog de verjaardag van trainer René Hake, die hoopte op een mooi cadeau.

 

Om 20:00 uur floot Gözübüyük voor het begin van de wedstrijd. Het was gelijk een aanvallend Vitesse en een beetje een terughoudend Twente. Het aanvallen van Vitesse werd ook al vroeg beloond, want na 10 minuten stond het al 1-0 door Quazashvilli in het voordeel van de Arnhemmers. De eerste 15 minuten van FC Twente was zwak, daarom kwam Vitesse ook snel op een 2-0 voorsprong, namelijk na 18 minuten al. Er waren wel enkele grote kansen voor de ploeg uit Enschede, alleen ze verzuimden te scoren. Toch kon Twente aan het einde van de eerste helft iets terug doen. In de 44e minuut was het Hakim Ziyech die het doelpunt voor FC Twente op het scorebord tekende. In de tweede helft was er precies hetzelfde beeld als in de eerste helft. Een zeer agressief Vitesse en een terughoudend FC Twente, en daar maakte Vitesse gebruik van. Het werd uiteindelijk een donderslag voor de ploeg uit Enschede, die met een 5-1 nederlaag weer de bus instappen richting Enschede.

 

7 Reacties

7 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.

 • Rick Kuipers
  Rick Kuipers
  Rick Kuipers
  18 December 2015

  Laatste avond van Vahit Kiranli 😏😏😏

 • Gerjan Oelen
  Gerjan Oelen
  Gerjan Oelen
  18 December 2015

  Hakim Ziyech hoop het niet mocht het wel zijn hakim succes bij jou volgende uitdaging wij gunnen jou een goeie en succes volle carriere