Wedden dat

Wedden dat

  • Bron: FCTtoday.nl
  • Donderdag 17 December 19:56
  • Martijn
  • Bekeken: 2720
  • 0 Reacties

Wedden dat FC Twente eindigt bij de onderste drie van de Eredivisie?

 

Het steigerende paard in het wapen van FC Twente kan beter worden vervangen door een mak lammetje. De strijdlust is verdwenen bij de Tukkers. Alles en iedereen rondom de club uit Enschede is oververmoeid door de bestuurlijke en financiële problemen. Dat maakt het aantrekkelijk om te wedden dat Twente eindigt bij de onderste drie in de Eredivisie.

 

Gerald van den Belt oververmoeid

 

Directeur Gerald van den Belt was donderdag absent bij een vergadering van FC Twente met de KNVB. Onderwerp van de beraadslaging was het contract tussen de voetbalclub en de investeringsmaatschappij Doyen. Het lijkt er op, dat Doyen in ruil voor zijn geldinjectie te veel invloed kreeg op het transferbeleid. De licentiecommissie van de KNVB zou Twente wel eens harde straffen op kunnen leggen.

 

Van den Belt was afwezig vanwege oververmoeidheidsverschijnselen. Hij is bepaald niet de enige. De kampioen van 2010 werd in 2014 nog derde, maar vorig jaar zette de rot in en bleek plek tien het hoogst haalbare in de Nederlandse competitie. Dit jaar kan de vrije val niet worden gekeerd, zijn na vijftien speelronden pas tien punten behaald en weet Twente alleen nog Cambuur en De Graafschap onder zich. Niet de clubs waarmee De Trots van het Oosten zich wil associëren.

 

Hakim Ziyech meest opvallende speler

 

Hakim Ziyech is de enige speler die nog tot opvallende prestaties komt. De 22-jarige aanvallende middenvelder heeft na vijftien basisplaatsen acht goals achter zijn naam staan plus vier assists. Ook bij hem is de fut er echter uit. In november, na de match tegen Heerenveen (1-4), maakte Ziyech een obsceen gebaar richting de Friese supporters. Zijn contract loopt door tot medio 2018, maar na voornoemde wedstrijd liet hij expliciet weten weg te willen.

 

Een weekje later liet Twente zich tegen Feyenoord naar de slachtbank leiden: 5-0. Kuip-icoon Willem van Hanegem was verbaasd door het fletse optreden van Ziyech. "Als je zo veel kwaliteiten hebt en een grote speler wilt worden, hoor je op de barricaden te staan", zei hij tegen het AD.

 

Hoe moet FC Twente verder

 

Hoe nu verder? Twente is momenteel de enige eredivisionist die in het eerste kwartier van een partij niet tot scoren kwam. Gevaar wordt vooral gesticht via spelhervattingen (veertig procent van de doelpogingen) en het clubrecord qua aantal tegengoals in één seizoen dreigt te worden verbroken. De gemeente Enschede onderzoekt of ex-bestuurders Joop Munsterman en Aldo van der Laan aansprakelijk kunnen worden gesteld voor de puinhopen.

 

Eind november, na de 1-3 nederlaag tegen Willem II, liet Ziyech zich tegenover FOX ontvallen: "Het houdt maar niet op. We krijgen steeds maar klappen." En het einde lijkt niet in zicht. Bookmakers bieden een markt aan waarin voorspeld kan worden welke clubs de laatste drie plekken van de Eredivisie zullen bezetten. FC Twente noteert 1,75 hieruit blijkt dat ze geen echt vertrouwen hebben dat FC Twente het beter zal gaan doen.

0 Reacties

0 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.