KNVB snapt ophef over 'lichte straf' niet

KNVB snapt ophef over 'lichte straf' niet

 • Bron: Voetbal international
 • Dinsdag 15 December 19:49
 • Tom
 • Bekeken: 3046
 • 2 Reacties

Vandaag kreeg FC Twente te horen wat de straf is voor de verborgen contracten die gelekt waren. Een boete, drie jaar geen europees voetbal, en een voorwaarlijke inname van de licentie zijn op het bordje van de club gelegd. Volgens veel mensen een veel te lichte straf, maar de KNVB is het daar niet mee eens.

 

In veel van het commentaar wordt de situatie van FC Twente vergeleken met BV Veendam en AGOVV Veendam, beiden clubs die momenteel niet meer professioneel spelen door faillisementen. Woordvoerder van de KNVB Koen Adriaanse stelt tegen Voetbal International dat dit niet het geval is. Maar dat is appels met peren vergelijken. AGOVV ging bijvoorbeeld failliet, de club kon de rekeningen niet meer betalen. De licentiecommissie heeft toen dus niet hoeven oordelen over het handelen van de clubleiding, zoals dat in het geval van Twente wel gedaan moest worden.'

 

Adriaanse onderbouwt zijn mening door te zeggen dat het écht niet zo mild is als men denkt. 'De club heeft een donkergele kaart en een laatste waarschuwing gekregen. Het handelen in deze zaak is bestraft en Twente moet meewerken aan een onafhankelijk onderzoek naar de huidige structuur van de club. Er moet voor 1 mei 2016 ook wat met die conclusies gedaan worden, anders is het alsnog klaar. Bovendien kijkt ook de aanklager betaald voetbal, die nog punten in aftrek kan rekenen, nog naar deze zaak, zoals ook de FIFA dat nog kan doen.' aldus Koen Adriaanse.

2 Reacties

2 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.

 • Paul ten Hag
  Paul ten Hag
  Paul ten Hag
  15 December 2015

  Koen Adriaanse (KNVB) heeft gelijk met stelling dat AGOVV Apeldoorn failliet is gegaan, en daardoor licentie heeft moeten inleveren. Derhalve geen enkele vergelijking met overtreding en opgelegde straf FC Twente.

 • Robbie Beumer
  Robbie Beumer
  Robbie Beumer
  15 December 2015

  Hier nog een keer de uitleg Jorrit Morssink