"Hopelijk blijft FC Twente behouden voor het Nederlandse voetbal"

"Hopelijk blijft FC Twente behouden voor het Nederlandse voetbal"

  • Bron: KNVB
  • Dinsdag 15 December 17:29
  • Martijn
  • Bekeken: 1826
  • 0 Reacties

De licentiecommissie van de KNVB heeft de uitspraak omtrent FC Twente en Doyen Sports Group gedaan. De straf die is opgelegd is 3 jaar geen Europees voetbal, voorwaardelijk intrekken van de proflicentie en een boete van 47.250 euro.

 

De KNVB reageert op haar website op het besluit: “De KNVB heeft kennis genomen van de uitspraak van de licentiecommissie. Het is al langer bekend dat de situatie van FC Twente zorgelijk is. In die zin juicht de voetbalbond het toe dat een onafhankelijke partij de bestuurlijke inrichting van de club tegen het licht houdt”, is te lezen op de website.

 

“Voor het Nederlandse voetbal en met name de supporters van de club hoopt de KNVB dat FC Twente voor het voetbal behouden blijft en zich houdt aan de voorwaarden die de licentiecommissie heeft gesteld”, aldus de site.

 

“Het licentiesysteem van de KNVB is gericht op het waarborgen van eerlijke, continue competities. Voor een goede werking van dit systeem is het van belang dat clubs de licentiecommissie juist en volledig informeren. Uit het oordeel van de licentiecommissie blijkt dat FC Twente de licentiecommissie onvolledig informeerde en doelbewust misleidde”, besluit de KNVB.

 

0 Reacties

0 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.