FC Twente kan overleven in eerste divisie: "degradatie betekent geen faillissement"

FC Twente kan overleven in eerste divisie: "degradatie betekent geen faillissement"

 • Bron: NOS
 • Dinsdag 01 December 12:32
 • Martijn
 • Bekeken: 2332
 • 5 Reacties

Door de financiële tegemoetkoming van de gemeente Enschede ziet de toekomst van FC Twente er in een klap een stuk rooskleuriger uit. De gemeente staat garant voor maximaal 34 miljoen euro waardoor FC Twente weer adem kan halen. Als de gemeenteraad instemt met het plan is FC Twente gered. Echter is er nog een ander heuvel, het huidige seizoen van FC Twente.

 

De Tukkers staan op een teleurstellende 16de plaats in de Eredivisie, wethouder Eelco Eerenberg weet echter aan te geven dat een degradatie geen faillissement betekent voor FC Twente.

 

“Op het sportieve vlak moet er ook nog wel wat gebeuren", vertelt Eerenberg aan de NOS. "Ik voel me voor veel zaken in de stad verantwoordelijk, maar daarvoor toch echt niet.”

 

Ondanks dat de wethouder daar niet op ingaat hoopt hij op lijfsbehoud. ”Laten we er niet op hopen, want de stad verdient beter, maar FC Twente zegt dat degradatie niet het faillissement hoeft te betekenen. Dat is een van de vragen die we FC Twente gesteld hebben. De club zal de gemeenteraad een scenario toezenden, waaruit blijkt dat FC Twente ook een aantal jaar kan overleven in de eerste divisie”, aldus de wethouder.

5 Reacties

5 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.

 • Ben Nijkamp
  Ben Nijkamp
  Ben Nijkamp
  01 December 2015

  as het niet anders kan, ook in de eerste divisie blieft wie achter FC Twente stoan... Je bent FC Twente fan voor het leven...

 • Lucia Wip-Teesink
  Lucia Wip-Teesink
  Lucia Wip-Teesink
  01 December 2015

  Weg is nog lang wie weet wat er nog bij komt al is t maar voor een half seizoen .. alleen maar om ons hier te houden .. wij gaan niet kapot.. mag niet

 • Gisela Waanders
  Gisela Waanders
  Gisela Waanders
  01 December 2015

  We doen het nu een keertje andersom....laag eindigen voor de winterstop en straks schieten we omhoog. Positief blijven want uiteindelijk komt alles goed....FC Twente, 50 jaar onze TROTS.